-
Dyskusja DLNA - tv nie widzi udostępnionych katalgów
Drodzy, ratunku, bo wyląduję w psychiatryku, i to jeszcze przed Wielkanocą. Sprzęt: TS-253D Firmware: 5.0.1.2346 Wczoraj (07.04.23) odpalam smart TV, widzę nazwę NAS w źródłach TV, ale brak jakiejkolwiek zawartości (video, audio, zdjęcia) . Wcześniej nie wprowadzałem w NAS żadnych zmian...- tomekbady48
- Temat
- dlna konsola / tv multimedia console ts-253d
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Dyskusja Total Commander - problem z FTP
Cześć, mam kolejną prośbę o pomoc. Posiadam NAS TS253D. Wczoraj zauważyłem, że nie mogę się połączyć spoza sieci domowej z FTP za pośrednictwem aplikacji Total Commander. O dziwo, dotychczas wszystko działało, a teraz, podczas łączenia, pojawia się komunikat "wywołanie połączenia nie powiodło...- tomekbady48
- Temat
- ftp
- Odpowiedzi: 16
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja Klonowanie dysku z laptopa do QNAP
Dzień dobry, uprzejmie proszę o poradę/pomoc: czy możliwie jest KLONOWANIE (zawartość plus struktura) dysku systemowego w laptopie do serwera QNAP? Czy ewentualnie operacja KLLONOWANIA może zostać zaplanowana wg danego harmonogramu? Jeżeli KLONOWANIE dysko C: do NAS jest wykonalne, to za...- tomekbady48
- Temat
- konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 15
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Pierwsza konfiguracja dysków
Cześć, od kilku dni jestem posiadaczem TS-253D-4GB (laik, moja pierwsza przygoda z QNAP). Sprzęt do zastosowań domowych (archiwizacja, DNLA, zdalnym dostęp). Zgodnie z sugestią @SiewcaRyżu, urządzeniem już się trochę "pobawiłem" i rozgryzłem je pod moje skromne potrzeby (będę to robił nadal...- tomekbady48
- Temat
- dziękuję hdd jeszcze konfiguracja ssd statyczny ts-253d wolumin
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Doradztwo "przedzakupowe"...
Szanowni, jako jeszcze aktualny użytkownik Malucha (WD My Cloud 3 TB), ze wzgl. na potrzebę aktualizacji systemu w wymienionym sprzęcie na wersję 5, która zbiera same fatalne recenzje w kwestii użyteczności/funkcjonalności (bez update stracę dostęp zdalny do urządzenia), postanowiłem przesiąść...- tomekbady48
- Temat
- jednym
- Odpowiedzi: 30
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Kłaniam się nisko!
Szanowni Forumowicze, jako że przywiała mnie potrzeba, co raczej wydaje się oczywiste ;), w dobrym tonie jest przywitanie się :Dowidzenia:, co niniejszym, czynię, jednocześnie wszystkich pozdrawiając...- tomekbady48
- Temat
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Witaj nieznajomy!