1. tomekbady48

Dyskusja DLNA - tv nie widzi udostępnionych katalgów

Drodzy, ratunku, bo wyląduję w psychiatryku, i to jeszcze przed Wielkanocą. Sprzęt: TS-253D Firmware: 5.0.1.2346 Wczoraj (07.04.23) odpalam smart TV, widzę nazwę NAS w źródłach TV, ale brak jakiejkolwiek zawartości (video, audio, zdjęcia) . Wcześniej nie wprowadzałem w NAS żadnych zmian...
  2. tomekbady48

Dyskusja Total Commander - problem z FTP

Cześć, mam kolejną prośbę o pomoc. Posiadam NAS TS253D. Wczoraj zauważyłem, że nie mogę się połączyć spoza sieci domowej z FTP za pośrednictwem aplikacji Total Commander. O dziwo, dotychczas wszystko działało, a teraz, podczas łączenia, pojawia się komunikat "wywołanie połączenia nie powiodło...
  3. tomekbady48

Dyskusja Klonowanie dysku z laptopa do QNAP

Dzień dobry, uprzejmie proszę o poradę/pomoc: czy możliwie jest KLONOWANIE (zawartość plus struktura) dysku systemowego w laptopie do serwera QNAP? Czy ewentualnie operacja KLLONOWANIA może zostać zaplanowana wg danego harmonogramu? Jeżeli KLONOWANIE dysko C: do NAS jest wykonalne, to za...
  4. tomekbady48

Dyskusja Pierwsza konfiguracja dysków

Cześć, od kilku dni jestem posiadaczem TS-253D-4GB (laik, moja pierwsza przygoda z QNAP). Sprzęt do zastosowań domowych (archiwizacja, DNLA, zdalnym dostęp). Zgodnie z sugestią @SiewcaRyżu, urządzeniem już się trochę "pobawiłem" i rozgryzłem je pod moje skromne potrzeby (będę to robił nadal...
  5. tomekbady48

Doradztwo "przedzakupowe"...

Szanowni, jako jeszcze aktualny użytkownik Malucha (WD My Cloud 3 TB), ze wzgl. na potrzebę aktualizacji systemu w wymienionym sprzęcie na wersję 5, która zbiera same fatalne recenzje w kwestii użyteczności/funkcjonalności (bez update stracę dostęp zdalny do urządzenia), postanowiłem przesiąść...
  6. tomekbady48

Kłaniam się nisko!

Szanowni Forumowicze, jako że przywiała mnie potrzeba, co raczej wydaje się oczywiste ;), w dobrym tonie jest przywitanie się :Dowidzenia:, co niniejszym, czynię, jednocześnie wszystkich pozdrawiając...