-
Instruktaż/Tutorial Wszystkie (prawie) *arr na Q w paczce? Qoolbox - hold my beer.
Od jakiegoś czasu używam Overseerr + sporo arrów, które pracują w tle i ich praktycznie w ogóle nie widać. Jako, że lubię make live harder, to wszystko stoi w VM na Debianie. Ale mając do dyspozycji nowe repo - w które jest zamieszany człowiek Qnapa -> Qoolbox, postanowiłem dla Was to zrobić i z...- Ice
- Temat
- qoolbox qpkg repository
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Recenzje, artykuły, wdrożenia i analizy
-
Sprzedam Sprzedam TVS-h1288X 64GB+16GB RAM lub opcja na 128GB Intel Xeon W-1250
Witam i pozdrawiam w nowy rok. Na sprzedaż świetny i wielki jak stodoła serwer Qnapa TVS-h1288X. Serwer opisałem i zrecenzowałem na naszym forum: TVS-h1288X Serwer sprzedaję sam - dyski zostawiam i przekładam do większego, bo niestety stety brakuje miejsca i niepotrzebnie wyciągnąłem z szafy...- Ice
- Temat
- qnap
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
Nadchodzi upgrade! Następcy dobrze znanego TS-x53d.
Qnap pół oficjalnie zaprezentował następców dobrze wycenionej i całkiem dobrej serii - x53d. Zgodnie z ostatnią numeracją, seria będzie miała symbole: x64 xD. Z najważniejszych informacji - CPU +30% mocy przy zachowaniu niskiego TDP, (j4125 vs n5105), dwa sloty M.2 już wbudowane w MOBO, slot...- Ice
- Temat
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Zainteresowany Qnapem?
Siema! Zainteresowany zakupem Qnapa? Pisz w poście, a zobaczymy co się da dla Ciebie zrobić :) Pozdrawiam Daniel- Ice
- Temat
- qnap
- Odpowiedzi: 20
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Recenzja Potwór w domu - TVS-h1288X
Mając duże doświadczenie w Qnapach, mogę śmiało powiedzieć - wiem co to za sprzęt. Obcuję z nim na codzień, konfiguruję, pomagam w wyborze. Wiem co w trawie piszczy. Mam dwa swoje Qnapy - TVS-675 oraz (już nie mam) TVS-672N. Mówiłem o tym drugim - mega sprzęt, mega mocny. I dalej to podtrzymuję...- Ice
- Temat
- hero qnap
- Odpowiedzi: 11
- Forum: Recenzje, artykuły, wdrożenia i analizy
-
Sprzedam TVS-672N
Cześć. Na sprzedaż moja cybernetyczna maszyna: TVS 672N. Raczej znana na forum, link do OLX. Możecie pisać odpowiem sprzedam doradzę skonfiguruję Qnap TVS-672N Qnap 8C/16T nas serwer plików Racibórz • OLX.pl Idę w kolejne Qnapy, bo bez tego ani rusz.- Ice
- Temat
- qnap
- Odpowiedzi: 1
-
Recenzja Waga ciężka - król jest tylko jeden.
Waga ciężka - najdroższe towery. Jestem totalnie subiektywny - ale król jest tylko jeden - TVS-672N/X. Bazowo taki o, ale po lekkim tuningu mamy potwora nie do zajechania. U mnie w konfiguracji na i9-9900T, 4xHDD, 2xSSD, 2xM.2, do tego karta na 4xM.2, 5Gbe, 2x1Gbe, 64GB RAM. Nie ma nic lepszego...- Ice
- Temat
- qnap
- Forum: Kącik użytkownika: Opinie, komentarze i testy
-
Recenzja NAS wysokiej klasy - 4000-6000PLN (tuzież złotych)
Tu w tej kategorii ciężki wybór. Albo TVS675 albo TS-673A. Pod względem wirtualizacji - Chińczyk jest extra wyborem, bo ma aż 8 fizycznych rdzeni, więc da radę, ale w pojedynczym wątku wolniejszy niż AMD czy Intel. Na plus - Hero, 8c, 2x M.2.- Ice
- Temat
- nas
- Odpowiedzi: 9
-
Recenzja Najlepszy Qnap w przedziale 2000-4000PLN (tuzież złotych)-> wydaje domowe jednostki
W tym przedziale wg mnie król jest tylko jeden - 473a. Procesor od AMD 4c/8t, dwa sloty na M.2, 4 zatoki, 2x2.5Gbe, seria x53D jest trochę słabsza.- Ice
- Temat
- qnap
- Odpowiedzi: 3
-
Recenzja Najlepszy budżetowy Qnap do roku modelowego 2021
Rok się kończy, możemy zagłosować na kilka różnych Qnapów i podjąć decyzję, pewnie nie jednogłośnie co do najlepszego budżetowego Qnapa. Biorę po uwagę 2-4 zatokowe, z całej linii. Limit cenowy to 2000, bo to mało i dużo jak na budżetowy. Jak dla mnie bez dwóch zdań, najlepszym budżetowcem jest...- Ice
- Temat
- qnap
- Odpowiedzi: 2
-
Recenzja Półtora roku z cybernetyczną maszyną wielokonną!
Mija półtora roku, od kiedy kupiłem TVS-672N bida edyszyn. W trakcie wielu godzin spędzonych na forum, kłodom rzucanym pod nogi przez @SiewcaRyżu i @Silas Mariusz , a nawet przez @Pawliko pjotera - nic nie zabiło mojego Qnapa, ba mało tego - sprzęt jest tak turbo wzmocniony, że dziś nie ma...- Ice
- Temat
- qnap
-
Sprzedam I9-9900T ES do Qnapa
Dodatkowo na sprzedaż I9-9900T pracujący w TVS-672N. Działa od roku, bez problemu. Przechodzę poziom (dwa) wyżej. Albo I9-9900 albo I9-9900K. Mój serwer dostanie sporo obciążenie, a na T może się zapowietrzyć. Cena - do uzgodnienia. Procesor Intel I9 9900T es Racibórz • OLX.pl- Ice
- Temat
- cpu intel procesor
-
Sprzedam Crucial DDR4 SODIMM 16GB 2666 CL19
Koledzy - do sprzedania dwie kości. Cena dla forumowiczów - 550 za dwie. Nowe 350/sztuka. Gwarancja. Crucial DDR4 SODIMM 16GB 2666 CL19 Racibórz • OLX.pl- Ice
- Temat
- 16gb ddr4 sodimm
-
Dyskusja Qlocker -> czy zostałeś zaatakowany?
Może uda się zebrać jakieś informacje. Jeżeli Twój Qnap został zaatakowany, napisz jakie usługi miałeś wystawione na świat. Opisz w miarę dokładnie -> UPnP, porty MyQnapCloud, DDNS, HBS3?- Ice
- Temat
- myqnapcloud qlocker razie
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Hydepark (Off-topic)
-
Recenzja O bezpieczeństwie raz jeszcze....
Zacznę od utopii bezpieczeństwa NASa - zabezpieczeń nie do złamania. Jak tylko kupujesz nowy NAS, pierwsze co robimy to wyciągamy z kartonu i stawiamy na półce, ALE UWAGA kluczowe - bez podłączenia do sieci. W ten sposób macie zabezpieczony NAS w 100% przed jakimikolwiek atakami. Tyle z...- Ice
- Temat
- było portów połączenia sieci tylko
- Odpowiedzi: 13
-
Przy piwie Muzyka i takie tam
Kojarzycie kogoś takiego jak Chicane? Min. znany jest z Offshore, ostatnio Tidal podrzucił mi jego nową piosenkę - wpada w ucho - 1000 more suns. BTW, jakby ktoś miał do polecenia ciekawe mixtape w stylu Thomas Jack Tropical House - to wrzucajcie. Powoli robi się klimat na pozytywną nutę ;]- Ice
- Temat
- Odpowiedzi: 8
-
Kawa i papierosy Wesołych Świąt!
I żeby nie było jaj z Waszymi Qnapami :):) Wesołych Świąt!- Ice
- Temat
- qnap
-
Wiedza Ubiquiti jakie to jest Apple .. :)
Każdy ma jakiegoś swojego faworyta jeżeli chodzi o sprzęt. Silas, SiewcaRyżu - Microtik, Pawliko TP Link, ja z kolei preferuję Ubiquiti. Lubię ten sprzęt, bo jest dobry, jest to ciekawy i fajny ekosystem (podobnie jak Apple) - a przede wszystkim - łatwe w konfiguracji. Oczywiście, trzeba mieć...- Ice
- Temat
- apple ubiquiti wi-fi
- Odpowiedzi: 9
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Wiedza Kiedy kino spotyka posucha, co wtedy ?
Jako kinoman, audioman (daleko mi do audiofila) i człowiek technologia, ostatnio miałem trochę zmian i testów w moim małym domowym kinie. Kiedyś wrzuciłem kilka słów o TV i takie tam pierdoły, więc dziś rozwinę temat i dołożę swoje 3 grosze. Od ostatniego postu trafiły się ze dwie - trzy...- Ice
- Temat
- qnap serwer multimediów
- Odpowiedzi: 7
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Sprzedam ER4 + EdgeSwitch 24p POE 250w
Cześć Do sprzedaży Ubiquiti EdgeRouter4 + rack mount = 600 (gwarancja) EdgeSwitch ES-24-250W - 24 portowy z 24 portami POE, budżet 250w cena 1450. Polecam, ale byłoby fajnie jakby Pawliko się wyleczył z TP-Link i się zdecydował na porządny sprzęt:P Router poszedł, jak coś switch został.- Ice
- Temat