-
Dyskusja Rtorrent 16 - 0.16.0-001 downgrade to 0.15.5-002
My favorite tracker (PT) does not yet support the new version 16. Is it possible to downgrade to a lower version? If so, how?- Mol
- Temat
- rtorrent
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Rtorrent 15
-
Archiwum Qsync dostęp do folderu na serwerze
Dawno nie korzystałem z Qsync. Wydawało mi się że po zalogowaniu poprzez File Station powinienem mieć dostęp w swoim folderze domowym katalog .Qsync - będąc nawet adminem nie mam (nie widzę go!) Co zrobić by mieć do niego dostęp? I będąc adminem dostęp do każdego katalogu qsync użytkownika?- Mol
- Temat
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja NetBak PC Agent błąd
Dzień dobry, skonfigurowałem od zera Qnap TS-463U-RP do robienia tylko backapów z serwerów i stacji roboczych Przy próbie dodania jednej ze stacji pojawił mi się błąd: "could not get IP Address from 10.0.0.13 (-2000)" dość dziwny bo serwerem dhcp jest pfsense ... i nie uruchamiałem serwera...- Mol
- Temat
- dhcp netbak replicator ts-463u
- Odpowiedzi: 9
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Dyskusja How to disable Public_IP watchdog script?
I use 2 connections and I have some of the services exposed on one connection, some on the 2nd connection. Before the script was put in place, everything was working better for me. Since a week it misidentifies the connection on which rTorrent should work and I am invisible ;-(. Can you add an...- Mol
- Temat
- rtorrent
- Odpowiedzi: 29
-
Dyskusja Plex na Samsung Tizen 6.5 i problem z napisami SRT
Dzień dobry, zmieniłem swój dotychczasowy telewizor oparty na android na telewizor Samsung oparty o tizen 6.5. Początkowo miałem problemy z płynnością materiałów w 4K ale udało mi się to opanować. Niestety mam teraz duży problem z zewnętrznymi napisami w formacie SRT. Pojawia mi się taki błąd...- Mol
- Temat
- napisy plex
- Odpowiedzi: 14
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Archiwum Prośba o drobny ficzer
Czy mógłbyś dodać w polu wyszukiwania X który by kasował to co jest wpisane? Mała rzecz a cieszy ;-)- Mol
- Temat
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja brak możliwości skasowania torrenta
Hej, w nowej wersji "rtorrent_0.9.9-0002" znikła opcja skasowania "fizycznego" torrenta - kasuje tylko z listy - kiedyś była możliwość wyboru. Czy da się to przywrócić?- Mol
- Temat
- rtorrent
- Odpowiedzi: 2
-
Dyskusja Nie mogę pobrać dużego 1TB torrenta
Dzień dobry, dodałem do pobierania torrent który ma jeden plik ~900GB początkowo miał status pobieranie i nie było "ruchu" (są pery i sedy). Zrestartowałem qnapa (po ok 1h od dodania) i dodałem jeszcze raz (wcześniej go usunąłem ale nie nie chciał się usunąć - po restarcie znikł) tym razem od...- Mol
- Temat
- torrent
- Odpowiedzi: 8
-
Dziura 0-day ... CVE-2022-27596
QNAP Fixes Critical Vulnerability in NAS Devices with Latest Security Updates NVD - CVE-2022-27596 Do moich jak na razie brak update fw- Mol
- Temat
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Aktualności z branży i informacje prasowe
-
Pomoc qufirewall device password
Zmieniłem ustawienia kary sieciowej - usunąłem LAG i po tej operacji straciłem dostęp do qnapa. Dostałem się przez hdmi. Chciałem wyłączyć QuFirewalla ale zonk pojawił się monit o device password - nie kojarzę bym coś takiego ustawiał - co to jest?- Mol
- Temat
- dziękuję hasło qufirewall wyłączyć
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Przebudowa dysków w TS-453D
Mam obecnie taką konfiguracje dysków: 2x WD RED 12TB w RAID 0 1x Seagate IronWolf Pro 18TB jako pojedynczy wolumen 1x 1TB SSD sata jako cache Docelowo chciałbym zrobić RAID 5 na 4x dyskach 18TB Wiem że najlepiej kupić 3x IronWolf ale są teraz mega drogie - czy mogę kupić coś tańszego? Co...- Mol
- Temat
- dyski kupić raid ts-453d
- Odpowiedzi: 7
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja Rozbudowa voluminu
TS-453D; Firmware 4.5.2 Obecnie mam 2x 12TB WD Red w RAID 0 + 1TB dysk SSD jako cache Zamontowałem nowy dysk Seagate 18TB i chciałbym by był widoczny jako jeden volumen (2x 12TB + 18TB) - czy się da i jak to zrobić? Jeśli nie to jak mogę przenieść część folderów współdzielonych na nowy volumen?- Mol
- Temat
- rozbudowa ts-453d udział
- Odpowiedzi: 1
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja TS-451 nie wstaje
Co może oznaczać taka "choinka" - przy wypiętych/wpiętych dyskach? dodam że pod usb nic nie jest podpięte, a na podłączonym przez hdmi monitorze nic nie widać lan zółta usb niebieski hd1, hd2, hd3 czerwona- Mol
- Temat
- awaria / nie startuje nie wstaje ts-451
- Odpowiedzi: 10
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
Dyskusja a702 plugins dosen't works ;-(
After upgrade from verion 5xx to newest 702 plugins dosent works: How to enable plugins?- Mol
- Temat
- rtorrent unrar / archiwa użytkownik
-
Dyskusja How to disable MediaLibrary
Hello, I was try to disable media library but r-torrent stil copy or make hard linking in Download\rtorrent\medialibrary\Movies My settings are: How to stop this? At the end - how to upgrade r-torrent and keep settings? Each time when I install new versions I have to re-setup program ;-(- Mol
- Temat
- disable medialibrary rtorrent
- Odpowiedzi: 8
-
Dyskusja Serviio przestał działać po odtworzeniu systemu
Po odtworzeniu systemu na nowych dyskach przestał działać Serviio. Odinstalowanie i ponowne zainstalowanie nie pomogło. Nie otwiera się konsola administracyjna. Wersja systemu 4.4.2, Serviio 2.0. Systemowe dlna wyłączone.- Mol
- Temat
- było serviio serwer multimediów systemu
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Dyskusja TS-253be i dyski WD ULTRASTAR 12GB
Zamierzam wymienić dyski Seagate na WD ULTRASTAR 12TB 7200obr. 256MB - czy urządzenie je obsłuży? Czy będą cichsze? Czy wybrać wersję RED?- Mol
- Temat
- dyski ts-253be wd wd red
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
Pomoc Problem z połączeniem z FTP
Przez ponad rok nie korzystałem z FTP. Usługa była wyłączona teraz postanowiłem uruchomić z powrotem i nie chce działać ;( Porty na routerze przypisane automatycznie 49831 i 49832 Oto zapis loga z TC: Connect to: (09.04.2020 13:28:03) hostname=xxxx.myqnapcloud.com:49832 username=test startdir=...- Mol
- Temat
- ftp myqnapcloud problem
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Dyskusja TS-253Be +2x10TB Seagate - jak wyciszyć?
Czy macie jakiś sprawdzony sposób na wyciszenie nasa? Dyski potwornie głośno pracują - obok stoi S 218play z dyskiem 8TB Seagate i go nie słychać ;-(- Mol
- Temat
- seagate ts-253be
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
Dyskusja QSync i problem z quota po aktualizacji do 3.2.0.6
Dzień dobry, w dniu wczorajszym zaktualizowałem na moim qnapie (4.4.1) Qsync do 3.2.0.6. Po tej operacji mój klient Qsync'a zakomunikował że nie ma już miejsca na serwerze: Wg manuala domyślnie quota nie jest ustalona i jest maksymalna. Ja nic nie zmieniałem. QNAP Turbo NAS Software User Manual...- Mol
- Temat
- problem qsync
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD