-
Przy piwie Qnap z kluczem YoubiKey
Takie pytanie, Czy udało się pogodzić klucz YubiKey z Qnapem ? Skoro YubiKey powstał w celu służącym do uwierzytelniania, a Qnap daje uwierzytelnienie 2 składnikowe, to da radę ich razem pogodzić ? Jedynie co widać to propozycja - skorzystaj z apki do generowania kodu. Ma ktoś jakieś...- _Toem
- Temat
- qnap
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Kącik użytkownika: Opinie, komentarze i testy
-
Dyskusja Dopadła mnie zaraza :) tzn TS-a
Witajcie, Jak w temacie, jednego z Qnapów podpadła zaraza o nazwie "quick.cgi" - polegająca na tyn że poprzez przeglądarkę nie można otworzyć panelu do Qnapa, dostaje się jedynie info pobierz quick.cgi. Q nie jest wystawiony na świat a jedynie w lokalnej sieci. Wujek gogiel odnalazł link...- _Toem
- Temat
- color dysku pule i woluminy
- Odpowiedzi: 2
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Jak zawsze dylemat co wybrać - Dual M.2
Witam, robię przymiarkę do karty Dual M.2 , patrząc na kompatybilność widać QNAP QM2-2P-384 Dual M.2 22110/2280 PCIe SSD expansion card, PCIe Gen3 x8, low-profile bracket pre-loaded, QNAP QM2-2P-344 Dual M.2 22110/2280 PCIe SSD expansion card, PCIe Gen3 x4, low-profile bracket...- _Toem
- Temat
- karta rozszerzeń m.2
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Dyskusja HBS3 i Boxafe
Czy jest możliwość synchronizacji z Boxafe przez HBS3 lub przez inna aplikacje ? Interesuje mnie automat robiący kopię zasobu /share/CACHEDEV4_DATA/.qpkg/boxafe/storage/ np na zasób USB Wersja oprogramowania Firmware: 4.4.3.1439 Model serwera: QNAP TVS-663- _Toem
- Temat
- hbs3 hybrid backup sync kopia zapasowa
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Archiwum Czy ma ktoś w dostępie apkę Gmail Backup
Witam, Czy ma ktoś u siebie i możne udostępnić GMAIL BACKUP ver. 1.4.9 w postaci pliku qpkg ? Tak wiem że oficjalnie Qnap już jej nie wspiera i wyciął ze swojego repo. Mimo że apka wygaszona to jednak z niej korzystam -tak było z nią trochę problemów ale cóż dalej robi co chcę żeby robiła...- _Toem
- Temat
- backup gmail
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Archiwum Skrypt uruchamiany z Crona
Witam wszystkich, Tak trochę na lenia ale się zapytam, czy ma ktoś lub może wskazać źródło dla skryptu który będzie restartował RTRR. Na początek- chcę aby w Q TS410 - / to taki starszy dziadek / działający na ARM aktualnie pełniący jedynie jako magazyn kopii plików. Kopie wykonywane są za...- _Toem
- Temat
- cron hybrid backup sync serwer skrypt usługa
-
Archiwum Problem z Raid5
Witam, teraz już bez falstartu. W załączeniu fragment problemu z jakim się spotkałem, czy ktoś miał podobny i czy poprawnie rozwiązał ? Jakieś sugestie pozwalające uzyskać poprawne rozwiązanie ? Wersja oprogramowania Firmware:4.3.4 Build 20180215 Model serwera: QNAP TVS-663- _Toem
- Temat
- problem raid5
-
Przy piwie Przymiarka do migracji
Witam wszystkich, na wstępie napiszmy jaki jest stan,potem co chcemy uzyskać a na końcu zapytam czy lub jak realizować. Co mamy jest Q 6-bye obsadzony dyskami w tym R1 z 2dysków 3 TB - na nim stoi system, jest R5 z dysków mniejszych , na Q korzystamy z HybridBackupa,,CloudSynca, Virtualek...- _Toem
- Temat
- wymiana dysków
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Kącik użytkownika: Opinie, komentarze i testy
-
Dyskusja Zmiana przestrzeni dla migawek
Witam i pytam forum Co mamy - a jest pula 2x4TB (RAID1) dyski dająca zasoby 3.63 TB na niej jest wolumen 3,29 TB ( wraz z systemem) Pula reprezentuje aktualnie stan Wolumen/LUN 95% nie przypisane 0% ostrzeżenie 90% przestrzeni dla kopii migawkowej 5% Było trochę ruchu zapotrzebowania na dysk...- _Toem
- Temat
- migawka pula pule i woluminy wolumen
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Kawa i papierosy Cloud Drive Sync and Google Cloud Storage
Witam, dla zainteresowanych zacytuje " Hello, I have created a feature request for our RD team to include sync from domain to Cloud Drive Sync and Google Cloud Storage apps - currently, only individual accounts are possible. They will consider it and possibly add to a future version of these...- _Toem
- Temat
- cloud cloud backup drive storage synchronizacja
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Archiwum Konfiguracja Gmail Backup
Witam, Czy udało się komuś poprawnie skonfigurować GmailBackup na potrzeby domeny googlowej ? W oparciu o Link www.qnap.com/i/pl/tutorial/con_show.php?op=showone&cid=134 poklikałem sobie aż trafiłem na problem. Konfiguracja konta osobistego realizuje se poprawnie natomiast konfiguracja domenowa...- _Toem
- Temat
- konfiguracja
-
Dyskusja Gdzie naprawic / zdobyć zasilacz do TS-410
Witam, zapytam ogólnie gdzie naprawić / jak sprawdzić / lub zdobyć zasilacz zewnętrzny do qnapa TS-410 ? Taką oto niespodziankę spotkałem- gdzie znikły dane - ano znikły / czyli nie uruchomił (działał uruchamiany był wg zaplanowanych zadan) z reki przyciskiem też się nie włącza / qnap- no to po...- _Toem
- Temat
- naprawa ts-410 zasilacz
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
Kawa i papierosy Dylematy przed zakupem
Witam forum. jak to bywa przychodzi taki okres w którym nalewałoby zdobyć wiedzy od innych , wiadomo co by tu wybrać żeby było dobrze :-) Jakie założenia - jak w zdefiniowanych tagach - robimy przymiarkę do TS-aa w wersji 4-ro, p5-cio albo 5cio kieszeniowego mogącego obsługiwać 3.5 " dyski. Do...- _Toem
- Temat
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Kawa i papierosy Kilka uwag o BTsync
Witam, mamy chwile czasu więc znalazł się czas aby napisać kilka uwag wtyczce BTSync. Na wstępie cała zabawę prowadzę na TS410 (ARM) - leciwy / stary / ale swoje robi / kręci dyskami :) / Na nim działa od dłuższego czasu BTsync. 410 podniesiona do wersji 4.1.3 firmware. Więc co zainstalujmy...- _Toem
- Temat
- app center
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Dyskusja AirPort Extream / AirPort Time Capsule synchronizacja z QNAP
Witam, Kieruję zapytanie tutaj licząc na produktywna odpowiedź.:) A teraz pytanie. Jak lub jaka metodą uda się dokonać synchronizacji / archiwizacji plików z lub na AirPort (Makowy) ? Założenie - dokonać synchronizacji plików znajdujących się na stacji Qnap do stacji AirPort. Tak dla...- _Toem
- Temat
- synchronizacja
- Odpowiedzi: 9
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Dyskusja Propozycja wyboru dysku
Witam wszystkich Pozwolę sobie zadać pytanie dotyczące wyboru dysku do TS-410 Jak uważacie jaki model dysku powinien być zastosowany - mam tu na myśli dyski zalecane do TS-410? Aktualnie - ten TS- dorósł do tego aby zainwestować - Sprzęt jest pracujący w trybie SOHO 24/7 - pełni w większości...- _Toem
- Temat
- ts-410
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
Witam ;)
Witam ;) czy teraz bedzie Ukończono 100% konfiguracji konta ?- _Toem
- Temat
- Odpowiedzi: 1
-
Dyskusja Lustrzany wolumin, ISCSi, 'dysk nieczytelny'
Witam grono Niedawno stanąłem przed problemem nieczytelności danych na dysku. Jeden z Qnap-ów stwierdził że lustrzany wolumin / na szczęście 2 dysków a może właśinie źle/ należy synchronizować- idzie to mu jak ślimak i końca nie widac. Na tym wolumie utworzony był zasób iscsi który...- _Toem
- Temat
- iscsi
- Forum: Wysoka dostępność (HA) i iSCSI / Fibre Channel
-
Archiwum Synchronizacja, czas systemowy
Witam, Spotkałem się z problemem który związany jest zarówno z synchronizacja jak i czasem systemowym. W czym problem, na jednym TS-410 (wiem ze jest słabszy ale jest) zdefiniowane są zadania czysto archiwizacyjne synchronizacyjne wykorzystujące dostępne systemowe usługi ale co ważne wszystko...- _Toem
- Temat
- synchronizacja