1. _Toem

Przy piwie Qnap z kluczem YoubiKey

Takie pytanie, Czy udało się pogodzić klucz YubiKey z Qnapem ? Skoro YubiKey powstał w celu służącym do uwierzytelniania, a Qnap daje uwierzytelnienie 2 składnikowe, to da radę ich razem pogodzić ? Jedynie co widać to propozycja - skorzystaj z apki do generowania kodu. Ma ktoś jakieś...
  2. _Toem

Dyskusja Dopadła mnie zaraza :) tzn TS-a

Witajcie, Jak w temacie, jednego z Qnapów podpadła zaraza o nazwie "quick.cgi" - polegająca na tyn że poprzez przeglądarkę nie można otworzyć panelu do Qnapa, dostaje się jedynie info pobierz quick.cgi. Q nie jest wystawiony na świat a jedynie w lokalnej sieci. Wujek gogiel odnalazł link...
  3. _Toem

Jak zawsze dylemat co wybrać - Dual M.2

Witam, robię przymiarkę do karty Dual M.2 , patrząc na kompatybilność widać QNAP QM2-2P-384 Dual M.2 22110/2280 PCIe SSD expansion card, PCIe Gen3 x8, low-profile bracket pre-loaded, QNAP QM2-2P-344 Dual M.2 22110/2280 PCIe SSD expansion card, PCIe Gen3 x4, low-profile bracket...
  4. _Toem

Dyskusja HBS3 i Boxafe

Czy jest możliwość synchronizacji z Boxafe przez HBS3 lub przez inna aplikacje ? Interesuje mnie automat robiący kopię zasobu /share/CACHEDEV4_DATA/.qpkg/boxafe/storage/ np na zasób USB Wersja oprogramowania Firmware: 4.4.3.1439 Model serwera: QNAP TVS-663
  5. _Toem

Archiwum Czy ma ktoś w dostępie apkę Gmail Backup

Witam, Czy ma ktoś u siebie i możne udostępnić GMAIL BACKUP ver. 1.4.9 w postaci pliku qpkg ? Tak wiem że oficjalnie Qnap już jej nie wspiera i wyciął ze swojego repo. Mimo że apka wygaszona to jednak z niej korzystam -tak było z nią trochę problemów ale cóż dalej robi co chcę żeby robiła...
  6. _Toem

Archiwum Skrypt uruchamiany z Crona

Witam wszystkich, Tak trochę na lenia ale się zapytam, czy ma ktoś lub może wskazać źródło dla skryptu który będzie restartował RTRR. Na początek- chcę aby w Q TS410 - / to taki starszy dziadek / działający na ARM aktualnie pełniący jedynie jako magazyn kopii plików. Kopie wykonywane są za...
  7. _Toem

Archiwum Problem z Raid5

Witam, teraz już bez falstartu. W załączeniu fragment problemu z jakim się spotkałem, czy ktoś miał podobny i czy poprawnie rozwiązał ? Jakieś sugestie pozwalające uzyskać poprawne rozwiązanie ? Wersja oprogramowania Firmware:4.3.4 Build 20180215 Model serwera: QNAP TVS-663
  8. _Toem

Archiwum Gdi

temat do usunięcia
  9. _Toem

Przy piwie Przymiarka do migracji

Witam wszystkich, na wstępie napiszmy jaki jest stan,potem co chcemy uzyskać a na końcu zapytam czy lub jak realizować. Co mamy jest Q 6-bye obsadzony dyskami w tym R1 z 2dysków 3 TB - na nim stoi system, jest R5 z dysków mniejszych , na Q korzystamy z HybridBackupa,,CloudSynca, Virtualek...
  10. _Toem

Dyskusja Zmiana przestrzeni dla migawek

Witam i pytam forum Co mamy - a jest pula 2x4TB (RAID1) dyski dająca zasoby 3.63 TB na niej jest wolumen 3,29 TB ( wraz z systemem) Pula reprezentuje aktualnie stan Wolumen/LUN 95% nie przypisane 0% ostrzeżenie 90% przestrzeni dla kopii migawkowej 5% Było trochę ruchu zapotrzebowania na dysk...
  11. _Toem

Kawa i papierosy Cloud Drive Sync and Google Cloud Storage

Witam, dla zainteresowanych zacytuje " Hello, I have created a feature request for our RD team to include sync from domain to Cloud Drive Sync and Google Cloud Storage apps - currently, only individual accounts are possible. They will consider it and possibly add to a future version of these...
  12. _Toem

Archiwum Konfiguracja Gmail Backup

Witam, Czy udało się komuś poprawnie skonfigurować GmailBackup na potrzeby domeny googlowej ? W oparciu o Link www.qnap.com/i/pl/tutorial/con_show.php?op=showone&cid=134 poklikałem sobie aż trafiłem na problem. Konfiguracja konta osobistego realizuje se poprawnie natomiast konfiguracja domenowa...
  13. _Toem

Dyskusja Gdzie naprawic / zdobyć zasilacz do TS-410

Witam, zapytam ogólnie gdzie naprawić / jak sprawdzić / lub zdobyć zasilacz zewnętrzny do qnapa TS-410 ? Taką oto niespodziankę spotkałem- gdzie znikły dane - ano znikły / czyli nie uruchomił (działał uruchamiany był wg zaplanowanych zadan) z reki przyciskiem też się nie włącza / qnap- no to po...
  14. _Toem

Kawa i papierosy Dylematy przed zakupem

Witam forum. jak to bywa przychodzi taki okres w którym nalewałoby zdobyć wiedzy od innych , wiadomo co by tu wybrać żeby było dobrze :-) Jakie założenia - jak w zdefiniowanych tagach - robimy przymiarkę do TS-aa w wersji 4-ro, p5-cio albo 5cio kieszeniowego mogącego obsługiwać 3.5 " dyski. Do...
  15. _Toem

Kawa i papierosy Kilka uwag o BTsync

Witam, mamy chwile czasu więc znalazł się czas aby napisać kilka uwag wtyczce BTSync. Na wstępie cała zabawę prowadzę na TS410 (ARM) - leciwy / stary / ale swoje robi / kręci dyskami :) / Na nim działa od dłuższego czasu BTsync. 410 podniesiona do wersji 4.1.3 firmware. Więc co zainstalujmy...
  16. _Toem

Dyskusja AirPort Extream / AirPort Time Capsule synchronizacja z QNAP

Witam, Kieruję zapytanie tutaj licząc na produktywna odpowiedź.:) A teraz pytanie. Jak lub jaka metodą uda się dokonać synchronizacji / archiwizacji plików z lub na AirPort (Makowy) ? Założenie - dokonać synchronizacji plików znajdujących się na stacji Qnap do stacji AirPort. Tak dla...
  17. _Toem

Dyskusja Propozycja wyboru dysku

Witam wszystkich Pozwolę sobie zadać pytanie dotyczące wyboru dysku do TS-410 Jak uważacie jaki model dysku powinien być zastosowany - mam tu na myśli dyski zalecane do TS-410? Aktualnie - ten TS- dorósł do tego aby zainwestować - Sprzęt jest pracujący w trybie SOHO 24/7 - pełni w większości...
  18. _Toem

Witam ;)

Witam ;) czy teraz bedzie Ukończono 100% konfiguracji konta ?
  19. _Toem

Dyskusja Lustrzany wolumin, ISCSi, 'dysk nieczytelny'

Witam grono Niedawno stanąłem przed problemem nieczytelności danych na dysku. Jeden z Qnap-ów stwierdził że lustrzany wolumin / na szczęście 2 dysków a może właśinie źle/ należy synchronizować- idzie to mu jak ślimak i końca nie widac. Na tym wolumie utworzony był zasób iscsi który...
  20. _Toem

Archiwum Synchronizacja, czas systemowy

Witam, Spotkałem się z problemem który związany jest zarówno z synchronizacja jak i czasem systemowym. W czym problem, na jednym TS-410 (wiem ze jest słabszy ale jest) zdefiniowane są zadania czysto archiwizacyjne synchronizacyjne wykorzystujące dostępne systemowe usługi ale co ważne wszystko...