-
Docker kolejnosć uruchamiania
Czy jest możliwość gdzieś ustawienia kolejności uruchamiania kontenerów?- fnx
- Temat
- container station docker
- Odpowiedzi: 12
- Forum: Konteneryzacja: Container Station (Docker, LXD)
-
Dyskusja Cron - Backup bazy danych z dockera
Witam, W cointainer mam kontener mysql, pytanie jak przy pomocy webcrona zrobić backup konkretnej bazy danych? Jeśli mam sql bezpośrednio na qnap to robiłem to tak: #/bin/sh echo -e "Backing up MySQL database" /mnt/ext/opt/mariadb/bin/mysqldump -u login -p passs --password=passs...- fnx
- Temat
- backup cron mysql sql
- Odpowiedzi: 9
- Forum: Konteneryzacja: Container Station (Docker, LXD)
-
Dyskusja Mattermost - Migracja z Qnap 5.0.0.7 - Do najnowszej wersji
Rozwiązanie problemu napisałem na w ost. poście. Cześć, siedzę próbuję ale już się poddaję. Proszę o pomoc. Mam Qnap 251d, a na nim Mattermost 5.0.0.7 Z racji tego, że to stara wersja chciałem przejś na coś wyższego np.: w Dockerze. Tutaj nie mam problemów wszystko łądnie działa łącznie z...- fnx
- Temat
- help mattermost
- Odpowiedzi: 22
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Pomoc Restart usługi? O czasie
Cześć, czy jest jakiś skrypt, polecenie, które powiedzmy codziennie wykona wyłączenie i włączenie aplikacji mattermost? Niestety każdego dnia musze zrobić taką operację gdyż nie przychodzą powiadomienia.- fnx
- Temat
- konfiguracja systemu mattermost restart
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Polecenie nagrywania i zatrzymania surveillance station
Witam, czy w qnap w apce surveillance station jest możliwość wysłania polecenia poprzez adres aby zaczął nagrywać lub zatrzymał nagrywanie? Niby znalazłem coś takiego w sieci ale to stare tematy i u mnie nie działa...- fnx
- Temat
- station surveillance surveillance station
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Monitoring NVR: QVR Pro, QVR Elite, Surveillance
-
Dyskusja Hd Station - czy dźwięk działa?
Witam, Qnap ts-251D, 1 port hdmi. Aplikacja Hd Station czy wybiorę w niej muzykę czy film to nie ma dźwięku. O co chodzi? Zmieniałem źródło w ustawieniach, zmieniałem wszystkie możliwe opcje wraz z kilkoma restartami i nie działa. Czy ktoś jest w stanie napisać o co tu chodzi?- fnx
- Temat
- dźwięk hd station station ts-251d
- Odpowiedzi: 11
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
Dyskusja Dźwięk restartu - Wyłączenie
Jak wyłączyć wszelkie dźwięki. Głównie chodzi o ten pik przy restarcie qnapa. W systemie w ustawieniach jest to wyłączone. W starym qnapie mogłem dodatkowo ustawić to poprzez ssh (wyłączenie diody czy dźwięków) w nowym qnapie niestety po ssh nie przyjmuje już tych poleceń. Może ktoś zna sposób?- fnx
- Temat
- dźwięk ssh
- Odpowiedzi: 8
-
Dyskusja Route, iptables - help
Cześć, mam problem, który chciałbym w końcu rozwiązać, a urządzenie chyba daje mi taką możliwość ale nie przez gui tylko ssh. Na routerze asus mam skonfigurowanego klienta VPN (sstp), kiedy go odpalam (łączy się do firmy) to cały ruch z sieci wew. leci po vpn, przez co ze świata (zew. stały...- fnx
- Temat
- działa routerze ssh tylko urządzenia vpn
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja Forum na Qnapa
Witam, mam TS-251D potrzebuję postawić na nim jakieś forum. Na poprzednim miałem mybb ale niestety na tym woła już apache 73, kosztuje to 5$ nie mam z tym problemu ale nie mam pewności czy i jak wydajnie będzie to działać. Czy ktoś wie jakie darmowe forum można na nim postawić bez dodatkowych...- fnx
- Temat
- apache dzięki forum ts-251d
- Odpowiedzi: 7
-
Dyskusja SSTP, L2TP - VPN problem
Witam, próbuję przy pomocy Qvpn services 2 połączyć się przez klienta z VPN w mojej firmie i nie idzie. Do firmy mogę się wbić poprzez SSTP lub L2TP. SSTP niestety na qnapie nie istnieje, a pewnie to by rozwiązało problem. Natomiast przy pomocy L2TP nie łączy mi się wogóle. Porty...- fnx
- Temat
- l2tp problem vpn
- Odpowiedzi: 8
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja Kopia całego dysku na inny w 2 kieszeni
Witam, jestem tutaj nowy. Z Qnapem bawię się od kilku msc. Po tym czasie postanowiłem zmienić na coś mocniejszego niż ARM. Ustawiłem sobie wszystko w systemie pod siebie łącznie z danymi i potrzebuję porady. W moim Qnapie mam 1 dysk z Woluminem statycznym. Chciałbym sklonować ten dysk abym w...- fnx
- Temat
- backup dysku działa kopia system zrobić
- Odpowiedzi: 14
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)