-
Macierz raid1 NOT ACTIVe po reboocie
Witam, Mam ogramny problem - zrobilem reboot - bo stracilem katalogi Qweb itd ... wyjalem 2 dyski ktore sa macierza z danymi i zostawilem tylko trzeci dysk Po reboocie katalogi sie pieknie pojawily, ale po wlozeniu spowrotem dyskow z macierza pokazuje mi, ze jest ona "Not Active" - czyli...- Ruda
- Temat
- raid
- Odpowiedzi: 2
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Przeniesc foldery "systemowe" na inny dysk
Witam, Mam 409 Std. - Upgrejdowalem ostatnio dyski i min. wymieniłem dysk, na którym są foldery "systemowe" - QWEB itd ... Jak teraz mam je ponownie utworzyć na fizycznie innym twardym dysku ? Jak macie jakies pomysly - bede super wdzieczny, Tomasz- Ruda
- Temat
- konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Problem z instalacja rtorrent'a
Witam, sciagnalem wersje na mojego Qnapa (409), rozpakowalem, rozpoczalem instalacje i dochodzi do 36% i se zatrzymuje. odczekalem pol godziny - nic. Refresh strony powoduje ponowne "proceeding" do 36 i znowu staje. Po restarcie sprzetu - to samo. Jakies pomysly jak dodac to recznie, albo moze...- Ruda
- Temat
- rtorrent
- Odpowiedzi: 9
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Typ macierzy a predkosc transferu
Witam Mam w tej chwili 4 rozne dyski w TS-409 w macierzy JBOD przecietny transfer do NAS to przecietnie 100mb/s cala siec jest gigabitowa, kable cat6 itd. zastanawialem sie, czy taki marny transfer to moze kwestia JBOD - jak bylaby to maciez RAID 0 to bylyby lepsze osiagi ? Czy jednak po...- Ruda
- Temat
- raid ts-409 wydajność
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Przeniesienie niesciagnietych plikow
Planuje wymiane dyskow w TS-409 (i zmiane trybu z JBOD na RAID 0) - co wiaze sie z formatem dyskow. Czy ktos wie czy jest jakis sposob, zeby niestracic czesciowo sciagnietych plikow torrentowych ? Idealnie, to chcialbym je zgrac na inny dysk, sformatowac NAS, zgrac je spowrotem do katalogu...- Ruda
- Temat
- raid ts-409
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Download Station i klienci P2P
-
Dyskusja Predkość w sieci Gigabit
Witam, Mam cala strukture gigabit (wlacznie z kablami cat6) wciaz mam transfer na poziomie 100 mb/s kompletnie nie mam pojecia jak ustawic MTU (ustawilem na wszystkich urzadzeniach jumbo - bez zmain) Czy ktos ma jakies doswadczenia w tej kwestii ? pzdr, tomasz- Ruda
- Temat
- networking
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
"Zniknela" domena z plikami QPKG (http://219.87.144.196)
Nie moge sciagnac zadnego pakietu - przekroczono czas polaczenia. Szukam glownie MLDonkeya - czy ktos wie, gdzie mozna sciagnac plik na TS-409 ? Pzdr, tomasz- Ruda
- Temat
- app center ts-409
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Nie widze biblioteki Itunes
W panelu administracyjnym opcja Itunes jest wlaczona. NIestety itunes nie widzi biblioteki Qmultimedia. Czy to moze dlatego, ze pozostale komp sa za firewallem, a Qnap w DMZ ? pomocy :-) Tomasz- Ruda
- Temat
- itunes
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)