1. pawurb1978

Archiwum Nie działa Browser Station na FW 4.3.4

Czy ktoś zauważył jakieś problemy z BrowserStation po aktualizacji firmware do wer. 4.3.4? U mnie albo się w ogóle nie odpala albo wygląda jak by nie miał połączenia z systemem. Oczywiście takie rzeczy jak restart, przeinstalowanie etc... nie pomagają. Może to ktoś sprawdzić u siebie? Dzięki...
  2. pawurb1978

Dyskusja Nowy HD Station i pilot zdalnego sterowania

Cześć. Pojawiła nam się wersja testowa QTS 4.3.4, a wraz z nią HDStation 3.2.1. Na pierwszy rzut oka nic mu nie można zarzucić poza zmianą w oprogramowaniu pilota. Do tej pory istniała daleko idąca zgodność ze standardowymi pilotami MCE. Aktualnie obsługa pilota została mocno okrojona. Poza...
  3. pawurb1978

FAQ Plex v 0.9.12.8.18

Pojawiła się w AppCenter nowa aktualizacja PLEXa (0.9.12.8.18). W wielu przypadkach są problemy z jej prawidłowym działaniem. Najczęściej serwer przestaje wogóle odpowiadać. Rozwiązaniem jest powrót do ver. 0.9.12.8.1 lub instalacja najnowszej wersji ze strony plex.tv 0.9.12.8.19.1537-f38ac80.
  4. pawurb1978

Archiwum TS-470 RAID5 nie startuje po upgrade firmware

Cześć. Mam prośbę o pomoc w kwestii raid na TS-470. Przytrafiła mi się następująca sytuacja. Wykonałem upgrade firmware i NAS się nie obudził. Na wyświetlaczu komunikat o bootowaniu i tyle. Po wyjęciu dysków system startuje normalnie, oczywiście na tyle na ile to możliwe. Próbowałem przejść...
  5. pawurb1978

Dyskusja PLEX - napisy

Robię pewnie jakiś głupi błąd i nie mogę dojść do tego jak zmusić plexa do wyswietlania napisów ? Chodzi mi o napisy znajdujące się w pliku obok filmu. Nazwy się zgadzają. Próbowałem różnych formatów i kodowania i nic. Poradźcie jak to powinno wyglądać bo kręcę się w kółko :s
  6. pawurb1978

Archiwum rtorrent - przekroczony czas próby połączenia

Witam, Mam drobny problem z rtorrentem. Jeśli zapuścimy więcej niż jeden plik do pobrania zaczyna się problem z dostępem do UI. Widać to na załączonym obrazie. Wydaje mi się, że zbiegło się to w czasie z aktualizacją FW do wersji 4.1.2 beta i może to jest przyczyna, ale jeśli ktoś miał by jakiś...
  7. pawurb1978

Recenzja Q'center - i wszystko pod ręką

Nowa aplikacja ze stajni QNAPa zapowiada się jako gratka dla administratorów. Q'center pozwala w prosty sposób zebrać najważniejsze informacje na temat działających w sieci jednostek QNAP. Dzięki elastycznym, modyfikowalnym panelom z widgetami możemy monitorować najistotniejsze dla nas parametry...
  8. pawurb1978

Kawa i papierosy Virtualization Station z QvPC dla TS-x70

No i wreszcie pojawiła się długo przeze mnie oczekiwana wersja VM w ver. 1.2.2496 z obsługą QvPC dla serii TS-x70. Pierwsze wrażenie pozytywne. Aktualizacja i spięcie z HD Station bezproblemowe, chociaż całość wymagała restartu żeby wszystko ruszyło jak należy. Po przebiciu się przez serię...
  9. pawurb1978

Kawa i papierosy Pierwsze testy XBMC 13.2 "Gotham" dla TS-x70

Dzięki uprzejmości Mariusza rozpocząłem testy nowego XBMC 13.2 „GOTHAM”. Instalacja bezproblemowa. Na pierwszy rzut oka bez większych zmian. W szczegółach już nieco więcej, np. zmiana układu pluginów, część istotnych wtyczek zintegrowana w systemie. Ponadto kilka smaczków dotyczących 3D...
  10. pawurb1978

Dyskusja TS-470 PRO nie startuje

Witam, pojawił się problemem z moim 470. Zrobiłem upgrade softu do wersji 4.1.0. Wszystko niby przebiegło poprawnie. NAS się zrestartował i odpalił ponownie. Nie wystartował serwer WWW. Ręczne zatrzymanie usługi i uruchomienie jej nie pomogło. Nie zmartwiłem się tym bo przy niektórych...
  11. pawurb1978

Przy piwie TS-470 Pro - Pierwsze wrażenie (Stacja wirtualizacji, XBMC, ...)

Nadszedł czas na przesiadkę z 269L na 470PRO. Postanowiłem się podzielić pierwszym wrażeniem z tej migracji. Przesiadka zaskakująco szybka. Poprzednio dyski w RAID 1, przełożone do nowego NASa wystartowały od razu , bez konieczności migracji i tym podobnych. Wszystko wstało z pełną...
  12. pawurb1978

Dyskusja Zmiana wyglądu QTS 4

Zainspirowany screenami Silasa, które kiedyś przy jakiejś okazji dołączył do jednego z postów, postanowiłem zrobić pewne modyfikacje u siebie. Udało mi się zrobić to co chciałem ale mam jedno pytanie. Jak podejść do tych zmian tak aby były trwałe ? Nie chciał bym zbytnio nakopać a to co udało mi...
  13. pawurb1978

Dyskusja Backup VideoStation

Mam nadzieję że dobry wątek :) Mianowicie czy ktoś może mi podpowiedzieć jak wykonać backup VideoStation ? Próbowałem na kilka sposobów to zgrać, zrzucić bazy danych ale zawsze coś jest nie tak i nie mogę później tego odtworzyć. Pewnie jest na to jakiś sposób.
  14. pawurb1978

Instruktaż/Tutorial Skype w platformie HD (HD Station) QNAP

Skoro mamy już rozbudowane multimedia z HDMI to nic nie stało by na przeszkodzie żeby pojawiła się jeszcze obsługa skypea. Możliwe to chyba jest do realizacji, ciekawe czy realne ?
  15. pawurb1978

Witam wszystkich.

Witam, Zacząłęm przygodę z QNAPem od TS-112. Szybko jednak okazał się niewystarczający i obecnie posiadam TS-269L z którego jestem ogromnie zadowolony. Szczerze polecam.
  16. pawurb1978

Dyskusja Problem z dostępem do FTP

Witam wszystkich. Kupiłem ostatnio TS-112, wsadziłem 1TB HDD i zaktualizowałem oprogramowanie do wersji 3.6.1 Build0302. Wszystko działa świetnie oprócz FTP i jeśli by ktoś mógł coś w tej materii podpowiedzieć będę wdzięczny. Problem jest następujący. Po uruchomieniu mogę normalnie dostać się do...