1. bednar

Archiwum Brak dostępu do folderu /home

Cześć Od kilku dni po wgraniu tej poprawki mam powtarzające się błędy z uprawnieniami w dostępie do folderów. Każdy użytkownika ma mapowany folder /home, ale ma problem z zapisem i otwieraniem plików. Po zmianie mapowania na /homes/login widzi pliki ale każdy plik jest tylko do odczytu...
  2. bednar

Dyskusja Brak sieci na wirtualnych maszynach

Cześć Po aktualizacji firmware do najnowszej wersji moje wirtualne maszyny nie komunikują się z moją siecią. Takie mam ustawienie Virtual Switcha. Każda próba zmiany ustawień Virtual Switch 1 kończy się niby poprawnie ale żadne zmiany się nie dokonują. Gdy kasuje otrzymuje taki błąd...
  3. bednar

Dyskusja Modyfikacja wolumenu ze statycznego na obsługujący migawki.

Witam Wszystkich. Bardzo dawno temu konfigurowałem swojego QNAP-a. Niestety ustawiłem cały rozmiar dysków jako wolumin statyczny. Niestety w takiej konfiguracji nie mogę wykonywać migawek. Jak mogę zmienić ustawienia swojego QNAP aby w pełni korzystać z dobrodziejstw migawek? Wersja...
  4. bednar

Dyskusja Kamery i Licencja do TS-453Pro

Witam Potrzebuję 2 kamery zewnętrzne i 2 wewnętrzne. Domyślam się że muszę dokupić 2 licencje do serwera. Taniej niż na tych stronach licencji nie kupię: QNAP - licencja na 1 kamerę (kanał) dla usługi Surveillance Station • www.kamery-ip.com LIC-CAM-NAS-1CH Camera License Pack 1 -...
  5. bednar

Pomoc Brak możliwości wyboru interfejsu dedykowanego

Wchodząc w "Virtualization Station" i "Ustawienia sieciowe - dedykowany interfejs" mam: Jak wybieram Eth4 jako dedykowany jeden to nie mam aktywnych przycisków "Zastosuj". Co skutkuje komunikatem w VM, że dedykowany 1(brak interfejsu). Port Eth4 nie jest w trybie "Port trunking".
  6. bednar

Pomoc Problem z siecią na drugiej maszynie

Posiadam TS-453Pro mam zainstalowaną jedną wirtualną maszynę z XP a którym stoi serwer ESET, który ma dedykowany port Eth4. Eset wypuścił nowy serwer na wirtualnej maszynie i taki obraz pobrałem i zaimportowałem jako drugą maszynę. Podłączyłem Eth3 jako dedykowany dla tej maszyny ale mam taki...
  7. bednar

Przy piwie Jaki router/switch do TS-469Pro?

Witam Przepraszam, ze tym dziale ale nie znalazłem właściwego labo źle szukałem. Posiadam router ASUS RT-N10U z Tomato na łączu 4/1, do tego switch 24port 100Mbit i klika mniejszych 100 i jeden 1000. Mam sieć 4 serwery, 50 PC z tego 35 LAN i 5 WiFi, reszta to telefony i tablety. Sieć dostaje...
  8. bednar

Witam

Mam na imię Andrzej posiadam TS-212 oraz planuję kupić TS 453 Pro.
  9. bednar

Zakup TS-253 PRO

Mam zamiar kupić serwer jak w temacie na którym będzie można uruchomić usługi: - serwer plików dla sieci lokalnej (około 30 userów), - synchronizacje plików - jako kopie lokalne i zdalne dokumentów, poczty itd., - zdjęcia, mnóstwo zdjęć, - serwer web wewnętrznych aplikacji, - Myślałem jeszcze o...