-
Archiwum Brak dostępu do folderu /home
Cześć Od kilku dni po wgraniu tej poprawki mam powtarzające się błędy z uprawnieniami w dostępie do folderów. Każdy użytkownika ma mapowany folder /home, ale ma problem z zapisem i otwieraniem plików. Po zmianie mapowania na /homes/login widzi pliki ale każdy plik jest tylko do odczytu...- bednar
- Temat
- uprawnienia windows 7
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja Brak sieci na wirtualnych maszynach
Cześć Po aktualizacji firmware do najnowszej wersji moje wirtualne maszyny nie komunikują się z moją siecią. Takie mam ustawienie Virtual Switcha. Każda próba zmiany ustawień Virtual Switch 1 kończy się niby poprawnie ale żadne zmiany się nie dokonują. Gdy kasuje otrzymuje taki błąd...- bednar
- Temat
- brak virtual machine virtual switch virtualization station
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Wirtualizacja: Virtualization Station i zewn.
-
Dyskusja Modyfikacja wolumenu ze statycznego na obsługujący migawki.
Witam Wszystkich. Bardzo dawno temu konfigurowałem swojego QNAP-a. Niestety ustawiłem cały rozmiar dysków jako wolumin statyczny. Niestety w takiej konfiguracji nie mogę wykonywać migawek. Jak mogę zmienić ustawienia swojego QNAP aby w pełni korzystać z dobrodziejstw migawek? Wersja...- bednar
- Temat
- konfiguracja systemu migawki wolumen
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Kamery i Licencja do TS-453Pro
Witam Potrzebuję 2 kamery zewnętrzne i 2 wewnętrzne. Domyślam się że muszę dokupić 2 licencje do serwera. Taniej niż na tych stronach licencji nie kupię: QNAP - licencja na 1 kamerę (kanał) dla usługi Surveillance Station • www.kamery-ip.com LIC-CAM-NAS-1CH Camera License Pack 1 -...- bednar
- Temat
- camera hikvision kamery ts-453pro
- Odpowiedzi: 12
- Forum: Monitoring NVR: QVR Pro, QVR Elite, Surveillance
-
Pomoc Brak możliwości wyboru interfejsu dedykowanego
Wchodząc w "Virtualization Station" i "Ustawienia sieciowe - dedykowany interfejs" mam: Jak wybieram Eth4 jako dedykowany jeden to nie mam aktywnych przycisków "Zastosuj". Co skutkuje komunikatem w VM, że dedykowany 1(brak interfejsu). Port Eth4 nie jest w trybie "Port trunking".- bednar
- Temat
- virtualization station
- Odpowiedzi: 4
-
Pomoc Problem z siecią na drugiej maszynie
Posiadam TS-453Pro mam zainstalowaną jedną wirtualną maszynę z XP a którym stoi serwer ESET, który ma dedykowany port Eth4. Eset wypuścił nowy serwer na wirtualnej maszynie i taki obraz pobrałem i zaimportowałem jako drugą maszynę. Podłączyłem Eth3 jako dedykowany dla tej maszyny ale mam taki...- bednar
- Temat
- ts-453pro
- Odpowiedzi: 20
-
Przy piwie Jaki router/switch do TS-469Pro?
Witam Przepraszam, ze tym dziale ale nie znalazłem właściwego labo źle szukałem. Posiadam router ASUS RT-N10U z Tomato na łączu 4/1, do tego switch 24port 100Mbit i klika mniejszych 100 i jeden 1000. Mam sieć 4 serwery, 50 PC z tego 35 LAN i 5 WiFi, reszta to telefony i tablety. Sieć dostaje...- bednar
- Temat
- Odpowiedzi: 7
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Witam
Mam na imię Andrzej posiadam TS-212 oraz planuję kupić TS 453 Pro.- bednar
- Temat
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Zakup TS-253 PRO
Mam zamiar kupić serwer jak w temacie na którym będzie można uruchomić usługi: - serwer plików dla sieci lokalnej (około 30 userów), - synchronizacje plików - jako kopie lokalne i zdalne dokumentów, poczty itd., - zdjęcia, mnóstwo zdjęć, - serwer web wewnętrznych aplikacji, - Myślałem jeszcze o...- bednar
- Temat
- Odpowiedzi: 42
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)