1. kasownik

Dyskusja Unifi Network Application - nie działa

Dzień dobry! Próba postawienia kontrolera na podstawie tutoriala Instruktaż/Tutorial - unifi network application nie udała się 😭 Wydaje mi się, że baza MongoDB nie działa, w logach pisze, że wersja 5.0+ wymaga AVX od CPU, próbowałem obniżyć wersję silnika na 4.4 ale krzyczy dalej to samo...
  2. kasownik

Dyskusja Error 500 przy probie uruchomienia kontenera

Przy próbie uruchomienia 2 kontenerów dostaje komunikat "Uruchomienie aplikacji nie powiodło się. 500 Server error......" Zrzut ekranu w załączniku. Jeszcze pare dni temu wszystko działało, co mogło wybuchnąć? Jak to naprawić?
  3. kasownik

Pomoc Unifi brak dostepu

Witam! Miałem zainstalowany kontroler Unifi, ponieważ zauważyłem, że nie zapisuje od poprzedniej aktualizacji prędkości polaczenia chciałem wrócić do poprzedniej wersji. Zrobiłem backup, pobrałem go, zdeinstalowałem Unifi, zainstalowałem poprzednią wersję i przy próbie wejścia na kontroler, mam...
  4. kasownik

Śrubki do mocowania dysków do tacek i do obudowy

Jak w temacie. Małę łebki stożkowe, szeroki gwint. Potrzebuje kolo 24szt.
  5. kasownik

Dyskusja Jaka konfiguracja dyskow i volumenow

Witam! Mam nowego/używanego TVS-671, mam 1xSSD 256GB i 3x3TB RED. Nie mam koncepcji jak to ulozyc, zeby dzialalo szybko i bezpiecznie. Uzywane ma byc do przechowywania obrazu z kamer IP, przechowywania plikow, jako serwer Plex oraz Qsync, czasami Virtualka bedzie jakas uruchomiona. Prosze o...
  6. kasownik

Co kupic? TVS-671 czy TVS-682

Witam! Mam dylemat co wybrac. 671 ma i3, 16GB pamieci i dodatkowa karte sieciowa, bez dyskow, za 3000. 682 ma i3, 8GB, bez dyskow, za 4000. Oba sa niby 6 dyskowe, ale 682 ma tylko 4 dziury na 3.5''. Inwestowac w nowszy? Do starszego i7 moge miec juz za 500zl, do nowszego, pewnie cena x2...
  7. kasownik

Dyskusja Backup QNAP do Aruba cloud

Witam! Probuje uruchomic robienie kopie do Aruba Cloud na podstawie opisu 8px » QNAP – kopia danych do chmury – Aruba Cloud via api S3 Mam problem na etapie konfiguracji podlaczenia do serwers S3, QNAP po paru chwilach wywala komunikat "Blad polaczenia sieciowego". Ktos probowal robic kopie wg...
  8. kasownik

Dyskusja TS-453A Restart nigdy sie nie konczy

Witam! Jak w temacie, restart NASa nigdy się nie kończy, wisi na ekranie "Ponowne uruchamianie, proszę czekać" i tak w nieskończoność. Pomaga tylko siłowe wyłączenie serwera i ręczne włączenie. Podnosi się bez błędów i problemow (a przynajmniej niczego nie zgłasza). Dzieje się tak, gdy serwer...
  9. kasownik

Dzień Dobry

Witam Wszystkich w ten deszczowy dzien :)