-
V
Sprzedam TS-453 pro
Dobry wieczór dosprzedania TS-453 pro 8GB ram 2 TB HDD Urzadzenie sprawne, juz nie potrzebne, a przeciez wciaz calkiem niezle Cena 2000zl do drobnej negocjacji- vitek
- Temat
- ts-453 ts-453 pro
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
V
Dyskusja ts-453 pro awaria - system booting - diody hdd czerwone
Dobry wieczór Pare dni temu padł mój 453 pro Znalazłem kilka podobnych przypadków, zzrówno tu na forun jak i w internecie Serwer zawiesza się na system booting i nic kompletnie nie działa Wszystkie diody dysków świecą na czerwonop, bez znaczenia z dyskiem czy bez. hdmi martwe identycznie...- vitek
- Temat
- awaria booting hdd system ts-453 ts-453 pro
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
V
Dyskusja Windows Server 2012 A D ograniczenie ilości czasu użytkownika
Dobry wieczór W kilku żołnierskich słowach Czy istnieje możliwość ograniczenia ilości czasu korzystania przez użytkownika ze stacji roboczej podłączonej do kontrolera domeny w windows server 2012 Zaznaczę tylko, że nie chodzi mi o ograniczenie czasu polegające na wyznaczeniu określonych dni i...- vitek
- Temat
- server server 2012 windows windows server
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
V
Archiwum TeamSpeak3 nie dziala po aktualizacji fw
dzień dobry Po aktualizacji fw z 4.3.3 do 4.3.4 teamspeak przestał działać Aplikacja pobrana i zainstalowana z repo qnapclub.eu instaluje się wygląda na uruchomioną ale serwer nie startuje wywala błąd: up Znalazłem wersje która instaluje się i działa pomimo tego, że przy próbie odpalenia...- vitek
- Temat
- color qnapclub
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
V
Dyskusja rtorrent zapisuje w dwóch katalogach
witam od aktualizacji do 4.3.3 używam rtorrent zauważyłem, że program pobiera do katalogu: /share/Download/rtorrent/downloads/ po czym robi kopię do katalogu: /share/Download/rtorrent/complete w ten sposób zajmuje 2x więcej miejsca czy można to zmienić tak aby zapisywał tylko w jednym...- vitek
- Temat
- color complete katalogu rtorrent
- Odpowiedzi: 8
- Forum: Download Station i klienci P2P
-
V
Dyskusja Plik .mp4 na mojej stronie - nie odtwarza
Dobry wieczór Chciałbym udostępniać za pomocą serwera www nakręcone filmy Uruchomiłem w tym celu serwer www Następnie w katalogu Web utworzyłem plik index.html W pliku wpisałem: <video width="512" height="288" controls> <source src="gogogo.mp4" type="video/mp4"> Your browser...- vitek
- Temat
- color serwer www serwera video
- Odpowiedzi: 10
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
V
Pomoc Przygotowanie dysku do pracy w Windows PC
Parę dni temu robiłem porządki na dyskach, jeden z dysków wyjąłem z Qnap, postanowiłem urzyć go w moim pc z Windows. w Narzędzia Administracyjne w Windows usunąłem wszystkie partycje, które utworzył Qnap Później utwortzyłem nową partycję podstawową. Przez dwa dni wszystko działało bez problemu...- vitek
- Temat
- windows
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
V
Dyskusja sieć domowa na dwóch routerach
dobry wieczór próbuję skonfigurować sieć w domu tak aby dwie podsieci wzajemnie się widziały chciałbym aby wygladało to tak router 1 - brama do internetu 192.168.1.1 router 2 podłączony przez wan do routera 1 192.168.2.1 nie chce robić tego przez vpn nie chcę drugiego routera podłaczać przez...- vitek
- Temat
- networking
- Odpowiedzi: 28
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
V
Pomoc ustawienie spin down
dobry wieczór kolega kupił za moją rekomendacją ts253pro zależy mu na tym, żeby dyski wewnętrzne, nie używane wyłączały się. u mnie qnap chodzi na okrągło więc nigdy się tym nawet nie interesowałem. dziś szybko spojrzałem w ustawienia i faktycznie nic takiego nie mogłem znaleźć. znalazłem...- vitek
- Temat
- konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 5
-
V
Dyskusja Jak zmienić hasło do rtorrent
Dzień dobry Przepraszam jeżeli już było To mój pierwszy post w nowym roku, dlatego wszystkim życzę szczęśliwego nowego roku. Od rana szukam mozliwości zmiany hasła do rtorrent próbowałem znaleźć plik settings.json, bez skutku niestety bardzo proszę o jakieś wskazówki Pozdrawiam- vitek
- Temat
- rtorrent
- Odpowiedzi: 8
- Forum: Download Station i klienci P2P
-
V
Dyskusja Ponowna inicjacja, a dane na drugim dysku
Czy jeżeli na czas ponownej inicjacji systemu wyjmę jeden z dysków z danymi, przeprowadzę ponowną inicjację, po czym włożę ponownie ten dysk który wyjąłem, to dane te zachowają się? Tzn czy po ponownym włożeniu tego dysku, jako, że system został zainicjowany na nowo, ten dysk również będzie...- vitek
- Temat
- konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 19
-
V
Jakie 4 dyskowe upgrade dla ts-269pro
Zamierzam właśnie zmienić 269pro na coś 4 dyskowego. Pod uwagę brałem ts-451 lub ts-453pro W zasadzie do wczoraj zdecydowany byłem na ts453pro, ale po przeczytaniu kilku opinii o ts-451 mam dylemat. Bo czy naprawdę potrzebne mi aż cztery gniazda lan? albo 4 rdzeniowy procek? Moc obliczeniowa...- vitek
- Temat
- Odpowiedzi: 12
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
V
Dyskusja pppoe - ts269pro jako router?
Dobry wieczór Jestem zarejestrowany na tym forum od paru miesięcy, ale to pierwszy post który piszę. Na imie mam witek i jestem szczęśliwym posiadaczem ts269pro. Wczoraj zauważyłem, że jest do pobrania aplikacja pppoe,pobrałem ja i zainstalowałem. Do gniazda lan2 podłączyłem modem vdsl i po...- vitek
- Temat
- pppoe
- Odpowiedzi: 2