-
Dyskusja TS-251A a serwer zdjęć
Dzień Dobry wszystkim. Stałam się posiadaczem, a w zasadzie współposiadaczem serwera TS-251A. Do którego to przegrałam z zewnętrznych dysków ok 3 teabajtów danych: - zdjęcia JPG - zdjęcia - RAW - źródła zdjęć - filmy (mp4) Co chcę osiągnąć: 1. SIECIOWO: Oglądać obrobione zdjęcia, które wrzucać...- looki76
- Temat
- serwer ts-251a zdjęć
- Odpowiedzi: 6
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
Instruktaż/Tutorial TS-251A - Pierwsze kroki z draniem
A więc stoi i błyszczy. Prywatny dysk, a w zasadzie coś większego niż dysk. Jestem zachwycona. Liczę, że prawie wszystkie problemy mi rozwiąże. Ale jak na razie napotkałam jeden. Jak po kabelku hdmi wysłać obraz na telewizorek.- looki76
- Temat
- ts-251a
- Odpowiedzi: 11
- Forum: Kącik użytkownika: Opinie, komentarze i testy
-
Qnap dla fotografki
Dzień dobry, dawno mnie tu nie było, ale czasu nie było bo matka polka zabiegana, a dwa: nie było potrzeby - wszystko działa jak należy. Natomiast obecnie mam dylemat. Chciałam kupić nowoczesne urządzenie do domu, które nadałoby się do: 1. Źródło zdjęć dla programu Lightroom - tak - lubię...- looki76
- Temat
- dyski station
- Odpowiedzi: 30
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Szukam rozwiązania
Ano dzień dobry. Koniec roku więc może dobra pora na zakupy. Długo myślałam i... ...poszukuję rozwiązania max dwudyskowego, które spełni następujące oczekiwania, ważność oczekiwań według kolejności poniżej: 1. Trochę bawię się fotografią i w związku z tym, mam fotek (już około 1,5 terabajta) i...- looki76
- Temat
- Odpowiedzi: 7
-
Kawa i papierosy Jabłko tu i tam
Wiecie co, ja wychowana na filozofii nadgryzionego jabłuszka i wszystko co skomplikowane az nadto - dorzucam ;). Ale wpierw badam...- looki76
- Temat
- Odpowiedzi: 34
- Forum: Hydepark (Off-topic)
-
QNAP do domku
Słuchajcie. Mam jedno duże urządzenie w firmie - sama kupiłam i nawet sama skonfigurowałam. A teraz pora na domek. Czego oczekuję. Urządzenia sieciowego - to na pewno Mają działać na telewizorach i innych telefonach i tabletach zdjęcia - mam ich całe mnóstwo Mają działać na telewizorach i innych...- looki76
- Temat
- Odpowiedzi: 21
-
Dyskusja RADIO ROCK
Mam pytanko, słucham w pracy Rock Radio przez internet, niestety w dość skomplikowany sposób, a szukam możliwości takiej, czy aby nie nadawało by się do tego ustrojstwo QNAP, które posiadam. Czy jest na to jakiś sprawdzony sposób?- looki76
- Temat
- serwer multimediów
- Odpowiedzi: 12
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Dyskusja Time Machine
Powiedzcie mi bo nie mogę znaleźć. Czy da się na qnap TS-469 pro zrobić tak by z dwóch komputerów Apple działała funkcja Time Machine. Wszędzie jest ogólnie napisane ze działa. Ale może działa z jednego komputera, a ja chce zrobić to z dwóch komputerów. Dziękuje za odpowiedz i pomoc.- looki76
- Temat
- macos time machine ts-469
- Odpowiedzi: 15
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Witam
Hej wszystkim. Nowa użytkowniczka qnap. Mam nadzieje wiele sie dowiedzieć o tym ustrojstwie. Pozdrawiam.- looki76
- Temat
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Witaj nieznajomy!