1. looki76

Dyskusja TS-251A a serwer zdjęć

Dzień Dobry wszystkim. Stałam się posiadaczem, a w zasadzie współposiadaczem serwera TS-251A. Do którego to przegrałam z zewnętrznych dysków ok 3 teabajtów danych: - zdjęcia JPG - zdjęcia - RAW - źródła zdjęć - filmy (mp4) Co chcę osiągnąć: 1. SIECIOWO: Oglądać obrobione zdjęcia, które wrzucać...
  2. looki76

Instruktaż/Tutorial TS-251A - Pierwsze kroki z draniem

A więc stoi i błyszczy. Prywatny dysk, a w zasadzie coś większego niż dysk. Jestem zachwycona. Liczę, że prawie wszystkie problemy mi rozwiąże. Ale jak na razie napotkałam jeden. Jak po kabelku hdmi wysłać obraz na telewizorek.
  3. looki76

Qnap dla fotografki

Dzień dobry, dawno mnie tu nie było, ale czasu nie było bo matka polka zabiegana, a dwa: nie było potrzeby - wszystko działa jak należy. Natomiast obecnie mam dylemat. Chciałam kupić nowoczesne urządzenie do domu, które nadałoby się do: 1. Źródło zdjęć dla programu Lightroom - tak - lubię...
  4. looki76

Szukam rozwiązania

Ano dzień dobry. Koniec roku więc może dobra pora na zakupy. Długo myślałam i... ...poszukuję rozwiązania max dwudyskowego, które spełni następujące oczekiwania, ważność oczekiwań według kolejności poniżej: 1. Trochę bawię się fotografią i w związku z tym, mam fotek (już około 1,5 terabajta) i...
  5. looki76

Kawa i papierosy Jabłko tu i tam

Wiecie co, ja wychowana na filozofii nadgryzionego jabłuszka i wszystko co skomplikowane az nadto - dorzucam ;). Ale wpierw badam...
  6. looki76

QNAP do domku

Słuchajcie. Mam jedno duże urządzenie w firmie - sama kupiłam i nawet sama skonfigurowałam. A teraz pora na domek. Czego oczekuję. Urządzenia sieciowego - to na pewno Mają działać na telewizorach i innych telefonach i tabletach zdjęcia - mam ich całe mnóstwo Mają działać na telewizorach i innych...
  7. looki76

Dyskusja RADIO ROCK

Mam pytanko, słucham w pracy Rock Radio przez internet, niestety w dość skomplikowany sposób, a szukam możliwości takiej, czy aby nie nadawało by się do tego ustrojstwo QNAP, które posiadam. Czy jest na to jakiś sprawdzony sposób?
  8. looki76

Dyskusja Time Machine

Powiedzcie mi bo nie mogę znaleźć. Czy da się na qnap TS-469 pro zrobić tak by z dwóch komputerów Apple działała funkcja Time Machine. Wszędzie jest ogólnie napisane ze działa. Ale może działa z jednego komputera, a ja chce zrobić to z dwóch komputerów. Dziękuje za odpowiedz i pomoc.
  9. looki76

Witam

Hej wszystkim. Nowa użytkowniczka qnap. Mam nadzieje wiele sie dowiedzieć o tym ustrojstwie. Pozdrawiam.