1. spietrza

Dyskusja Brak połączenia z NAS lub innym Container

Na jednym konterze mam odpalony Confluence.( http://192.168.20.11:32771) Przy konfiguracji bazy Postgres próbuje się połączyć docelowo z bazą umieszczonąna NAS bezpośrednio.(192.168.20.11) Ale efekt jest mizerny. Ni widzi bazy No ok więc utworzyłem kontener z bazą Postgres i zlinkowałem oba...
  2. spietrza

Wiedza Xopero Free Forever

Dla wszystkich zainteresowanych Xopero uruchomiło program Xopero Free Forever. Możesz mieć za darmo aplikacje na serwer + 3 klientów. Wystarczy jedynie podać email. Pełna informacja o programie na stronie Xopero Free Forever | Xopero
  3. spietrza

Dyskusja Virtualization Station i dysk VHD

Utworzyłem na stacjonarnym kompie kopię całego dysku jako VHD. Następnie przekonwertowałem obraz VHD do IMG aby móc podpiąć jako dysk do nowo tworzonej maszyny wirtualnej. Wszystko do tego momentu powiodło się. Jednak aby nie było za kolorowo podczas uruchamiania pojawia się błąd Mogę...
  4. spietrza

Procesory Intel

Intel Core i7-4770T : 1450 zł brutto Intel Core i7-4790T, Quad Core, 2.70GHz bez wentyla 1475 zł - dostępny będzie 20.01 ale tylko 10 sztuk Intel Core i5-4590T, Dual Core, 2.00GHz, 6MB, LGA1150, 22mm, 35W, VGA, TRAY/OEM 925 zł Intel Core i5-4590S, Quad Core, 3.00GHz, 6MB, LGA1150, 22nm, 65W...
  5. spietrza

QNAP TS-453A-4G za 2140 zł

QNAP TS-453A-4G za 2140 zł + przesyłka 25 za pobraniem. Jutro masz u siebie
  6. spietrza

TS-251 (2) oraz TS-253 Pro (1)

Na dzień dzisiejszym mam dwie sztuki TS-251 i jedną sztukę 253 Pro Chętni pisać na maila spietrza@gmail.com. Cena 929 zł - TS-251 - BRAK Cena 1329 zł - TS-253 Pro (1sztuka) Dystrybucja polska EPA Systemy. Wysyłka kurierem - koszt 15 zł netto Pozostała jedna sztuka 253 Pro.
  7. spietrza

TS-253 PRO

Dodatkowo pojawiły mi się 2 sztuki serwera TS-253Pro za 1339 zł wliczone koszty wysyłki.
  8. spietrza

Procesor na 1150 z serii i5 lub i7

Chętnie kupię procesor i5 lub i7 na slocie 1150. Chętnym oddania dobrego procesora w moje ręce kieruję na adres spietrza@gmail.com
  9. spietrza

Pomoc Przenoszenie dysków na nowy serwer

Na starym serwerze dla puli pamięci 2 miałem jeden dysk z danymi. Wypiąłem go z starego serwera i podpiąłem do nowego. Co mam zrobić aby dane były widoczne ?? Nie mogę utworzyć nowej puli pamięci ponieważ utworzenie skasuję mi dane z bieżącego dysku. Co zrobić aby nie bawić się w kopiowanie...
  10. spietrza

Dyskusja Co z tym zrobić ?? 2 x 2TB, 2 x 3TB.

Mam do dyspozycji 2 dyski 2TB, 2 dyski 3TB. Działało to zawsze w jednej puli pamięci pod RAID5. Ale ostatnio się zastanawiam czy bardziej wydajnie i bezpieczniej nie będzie jak zrobię na parze RAID1. Co o tym myślicie ?? Może macie lepsze rozwiązanie aby było to efektywne, mało miejsca...
  11. spietrza

Dyskusja Login fail SSH

Od pewnego czasu cały czas bot usilnie starają się zalogować do mnie. Najgorsze, że wszystkie porty standardowe nie działają na zewnątrz. Np do Panelu mam inny port 9999 > 5000 i tak dalej. 22 czy 8080 jest wyłączone kompletnie na świat zewnętrzny ale i tak serwer odnotowuje próbę zalogowania...
  12. spietrza

Kawa i papierosy Wyszukiwanie po połączeniu

Czy funkcję wyszukiwania możemy rozdzielić na osobne fora ?? Tzn że będąc na QNAP Club chciałbym wyszukiwać jedynie w treści forum dotyczącym QNAP. Jeśli jestem na pronas chciałbym wyszukiwać jedynie w treści forum dotyczącym S itp
  13. spietrza

Archiwum Rtorrent i problem z logowaniem

Mam najnowszą wersję rtorrent. Jednak co jakiś czas pojawia się taki problem że albo jeśli wchodzę do aplikacjiz poziomu panelu QTS lub prosto z adresu:port pyta się o usera i hasło. Podaje rtorrent i hasło jednak znowu ponownie pyta się i tak przez ponad 10 razy aby wyświetlić 404 stronę...
  14. spietrza

Pomoc Pyload w starszej wersji

Witam wszystkich, mam prośbę jeśli używacie pyload-a w starszej wersji niż sierpniowe wydanie. Dodatkowo nie macie włączonego UpdateManager proszę was o spakowanie kompletnego katalogu z .qpkg/pyload i udostępnienie. Wiem że są starsze wersje pyload na git ale brakuje mi także starych hooks...
  15. spietrza

Dyskusja Serwer WWW - Kilka stron na jednej maszynie

Witam wszystkich, na serwerze WWW działa mi htaccess z przekierowaniem na kilka aplikacji <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(pliki\.)?domena$ RewriteRule ^(.*)$ https://domena:9999/cgi-bin/fm.html [R=301,L] RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(pobierz\.)?sdomena$...
  16. spietrza

Dyskusja Podmiana systemowego wolumenu z RAID 0 na single przy uzyciu dodatkowego dysku

Witam wszystkich, trafił mi się ciekawy problem do rozwiązania. A dokładnie mam na tapecie QNAP-a 3 dyskami. SSD jako bufor oraz dwa 2 x 2TB w RAID0. Mam za zadanie dołożyć trzeci dysk o pojemności 4TB. I co teraz ?? Dane z dysków 2 x 2TB kopiuję na dysk 4TB ( jako zewnętrzny ). Następnie...
  17. spietrza

Archiwum Brak widoczności najnowszych plików serwera w IFinder

Witam wszystkich, mam problem, który co jakiś czas wraca jak bumerang. Na Yose w Finderze widzę serwer , wchodzę na niego bez problemu ale nie widzę aktualnie dodanych plików. Na tym samym kompie poprzez Parallels na windzie czy Ubuntu widzę te pliki jak i mogę je odpalić ich poziomu na...
  18. spietrza

Dyskusja Download Station na QTS 4.2

Zainstalowałem najnowsze oprogramowanie QTS 4.2 Beta. Chcę sprawdzić co ciekawego się stało w Download Station i bach. W wersji 4.1.4 miałem status w AppCenter zatrzymany, natomiast w 4.2 mam aktywny przycisk On/Off ale nie chce się przełączyć na On Szukałem w uprawnieniach bo wiem że w...
  19. spietrza

Archiwum Pyload i hooks od PremiumPl

Witam wszystkich, około dwa tygodnie temu autor oprogramowania Pyload troszkę rozwalił system. Prawie 400 hostów poszło z błędami przy aktualizacji. Błąd dokładnie odnosi się tak w logu ERROR Error executing hooks: 'NoPremiumPlHook' object has no attribute 'pyfile' oczywiście hostów jest...
  20. spietrza

Dyskusja FTP i kilka subdomen

Witam wszystkich, na dzień dzisiejszy mam działający serwer ftp dla głównej domeny z portem domyślnym. Jednak potrzebuję utworzyć dodatkowe dwa ftp które będą adresowane do innych subdomen a co za tym idzie także innym folderów. Czy jest taka możliwość aby uruchomić dodatkowe ftp dla subdomen...