Czy mozna na QNAP zrealizowac cykliczne przenoszenie plikow z Serwera A -> Serwer B .
Chodzi o pewien rodzaj synchronizacji z usuwaniem danych ze zrodla.
Chodzi o pewien rodzaj synchronizacji z usuwaniem danych ze zrodla.
Mozesz podac dokladnie gdzie to jest ? Szukalem i nic takiego nie znalazlem.Ale w HBS jest taka opcja. Jest harmonogram i możliwość usuwania przenoszonych plików ze źródła.
Zakladka ZASADY wyglada u mnie takNie mam czasu na robienie screenów, ale wygląda to tak:
1 odpalamy HBS
2 dodajemy nowe zadanie kopii zapasowej
3 po ustawieniu miejsc skąd - dokąd na głównej zakładce mamy "harmonogram"
4 obok harmonogramu mamy zakładkę "reguły"
5 w regułach jest podzakładka "zasady"
6 w 'zasady jest opcja "usuwaj pliki źródłowe po przesłaniu"
i tyle
U mnie jest jeszcze 4 zakladka PODSUMOWANIE.Damian mnie ubiegł bo miałem właśnie screena wrzucać
Juz wiem..... Na starej wersji HBS 3 (17) jest ta opcja a na nowej (18) juz jej nie maDlatego, że najpierw trzeba utworzyć zadanie kopi do którego edytujemy ustawienia. W ekranie ogólnym też mam zakładkę "podsumowanie".
Na wersji TS-130 mam wersje nowa a na drugim stara.Nieprawda. Mam najnowszą i u mnie jest. 18.0.1125
Zrobilem tak ze odinstalowalem HBS 3 i ponownie zainstalowalem i to samo.Ciężko powiedzieć. Trzeba by w qnapie spytać.
CPU .. zrób zgłoszenie .. bo nigdy na to nie wpadną na Tajwanie.Problem polega na tym, ze nigdzie nie ma zadnego wykazu roznic w obsludze i parametrach HBS 3 !
A myslisz ze ktos zauwazy brak 1 opcji w HBS 3 ?CPU .. zrób zgłoszenie .. bo nigdy na to nie wpadną na Tajwanie.