Pomoc Backup windows na qnap`ie TS-233 ?

misi

Nowy użytkownik
Noobie
19 Grudzień 2024
4
0
1
45
QNAP
TS_x33
Ethernet
1 GbE
Posiadam QNAP`a TS-233 chciałem zrobić w firmie backup obrazu windows na QNAP`ie który znajduję się w innej lokalizacji (w innej sieci)- bez udziału VPN`a
Idealnym rozwiązaniem było by Hyper Data Protector, ale nie ma jej do zainstalowania w APP Center.
Ma ktoś jakieś inne rozwiązanie na to ?

Bieda NAS, bieda opcje.

chciałem zrobić w firmie backup obrazu windows na QNAP`ie który znajduję się w innej lokalizacji (w innej sieci)- bez udziału VPN`a
Chcesz pchać swój obraz przez publiczny internet w niezaszyfrowanej formie ? Nierozsądne.

Hyper Data Protector, ale nie ma jej do zainstalowania w APP Center.
Bieda NAS, bieda opcje.

Ma ktoś jakieś inne rozwiązanie na to ?
Zestawić łącze VPN do biura i pchać dane Veeam Free Agent.

• Lubię to
Reakcje: jerry1333
1734631471055.png

Hyper Data Protector | Niewymagające licencji tworzenie kopii zapasowych dla maszyn wirtualnych VMware® i Hyper-V, komputerów z systemem i serwerów Windows®.

teraz ktoś otwiera świnkę skarbonkę - idzie do sklepu i kupuje coś zgodnego z potrzebami

TS-264 w wersji 8 GB RAMu (TS-264-8G) - akurat electro było najtańsze .. poszukaj sobie
do tego dodaj dysk M2 na system QNAPa (i poza tym zero danych tam), ja brałem ostatnio "Kingston 1TB M.2 PCIe Gen4 NVMe NV3" w X-komie ..
formalnie możesz przenieść dyski z starego QNAPa, ale polecam postawić to od nowa na nowym nasie.