Pomoc Bezsenność - czyli jak uzyskać tryb uśpienia w QNAP

NIEBO!

Passing Basics
Beginner
2 Styczeń 2016
21
7
3
QNAP
TS-x51+
Ethernet
1 GbE
Witajcie :)
Jak prawidłowo skonfigurować QTS, aby w systemie działało najzwyczajniejsze usypianie, ale nie chodzi mi o wyłączanie nieużywanych HDD tylko żeby cały serwer szedł spać. Wiem że jest mnóstwo tematów o tym, że komuś idzie spać, a by nie chciał jednak takiego tematu jak mnie interesuje nie odnalazłem. Jeśli jednak się powielam proszę o wskazanie właściwego wątku.

W S nie mam z tym problemu - serwerek gdy zamknę wszystkie laptoki itp idzie sobie po 10min spać (dioda status wtedy powolnie pulsuje) , a jak tylko chcę uzyskać do niego dostęp np użyć zmapowanego dysku to budzi się w kilka chwil, rozpędza dyski i takiego efektu oczekuję od QNAP

Jak taki efekt osiągnąć na QNAP? Bo menu zasilanie jest dla mnie niezrozumiałe .... muszę korzystać z harmonogramu? I co mam w nim ustawić?
Usypianie od 0 do 24? A właczanie jak? Bo wyczytałem, że jak nie zrobię włączania to się nie obudzi inaczej niż przez przycisk.

Inaczej. póki co mam ustawione tak:

Sprzęt:
Uruchom tryb oczekiwania dysku twardego: Właczone (30min)

Zasilanie:
EuP (cokolwiek znaczy): Wyłaczone
WOL (Wake-On-LAN): Włączone
Przywracanie zasilania: Wznów pracę serwera do poprzedniego stanu
Harmonogram zasilania: Wyłączony (nic nie ustawione)

Czy takie ustawienia są prawidłowe dla efektu jaki chcę uzyskać i mam szukać jakieś usługi, która sprawia że QNAP cierpi na bezsenność, czy jednak coś mam ustawione źle?

Póki co QNAP w file station przerzuca pliki z S, ale jak skończy chciałbym zeby poszedł spać razem z sąsiadem, a wiem że nie pójdzie. Podczas poprzedniej doby nie miał nic do zrobienia, a jednak nie spał biedaczek, a jego bliski sąsiad DS213 będący w tej samej sieci jakoś zasypia :)

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. Uśpienie
  2. https://forum.qnap.net.pl/threads/bezsenno%C5%9B%C4%87-czyli-jak-uzyska%C4%87-tryb-u%C5%9Bpienia-w-qnap.16766/
  3. usypianie
  4. Dyski chrobocza bez przerwy
  5. Sleep Mode
  6. usypianie dysków
  7. Wentylator obroty
  8. Bezsenność
  9. Spin
  10. hibernacja dysków
  11. Spindown
  12. uśpienie dysku
  13. Wake on Lan jak ustawić?
  14. Bezsenność - czyli jak uzyskać tryb uśpienia w QNAP
  15. uśpienie dysków
  16. qnap diagnostic tool
  17. wentylator nie działa
  18. https://forum.qnap.net.pl/threads/bezsenno%C5%9B%C4%87-czyli-jak-uzyska%C4%87-tryb-u%C5%9Bpienia-w-qnap.16766/page-4