cukier4

Passing Basics
Beginner
6 Listopad 2013
8
2
25
Odznaki
10
QNAP
Ethernet
802.11n (Wi-Fi 4)
Poz.
1

Witam jestem szcześliwym posiadaczem qnap ts-212 w związku z tym mam kilka pytań
1 chciał bym zapytać czy jest możliwość połączenia z moim qnapem z innej sieci, zaznaczam że moja sieć nie ma zewnętrznego IP tylko wewnętrzny czy jest jakiś sposób ???
jeżeli jest to prosił bym o instrukcję
internet posiadam radiowy antena 5ghz z routerem
do tego podpięty mój router wr1043nd
i do tego qnap ts-212

no to nie bardzo mi się przyda ten nas
router zwykły tp link nic nie wgrywałem oryginalne oprogramowanie i nic więcej tam nie ma kupiłem bo miał mieć duzy zasięg a tak naprawdę nie ma większego niz ten który był wcześniej z jedną anteną
a vpn połączenie przez tunel mam na myśli coś jak hamachi lub teamviewer

widze ze jest zainstalowany program open vpn w nasie
czy jest ktos w stanie mi podać instrukcję krok po kroku jak sie połączyć z innej sieci przez to oprogramowanie
o co chodzi z tym routerem ?? cos tam powinno byc wgrane

j/w

(FYI: Prawie dekadę temu, mój operator nie oferował publicznego adresu IP. Natomiast w ofercie były darmowe konta FAQ shell na serwerze o zewnętrznym adresie IP i drugim interfejsie wpiętym w sieć lokalną. Radziłem sobie stawiając program Delegate, który tunelował porty na mój IP. Idąc tym tropem, możesz poszukać czy w ogóle istnieje aplikacja proxy pozwalająca budować szkielet typu Master<>Slave Nodes i załatwić sobie gdzieś shella. Wymagana znajomość linuxa.)