- Status
- Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
Tak, wszystko sie odświeżyło. Ftp lokalnie działa. Ftp który mam na routerze też działa, tylko żaden z moich Qnapów nie pozwala zalogować sie przez I-net.
Przekierowania są prawidłowe, i nie sprawdź sobie, tylko proszę o odp co zmieniło się w ustawieniach systemu Qnap, ze nie pozwala mi sie z połączyć/wejść na konto ftp? To nie jest kwestia routera, bo wszystkie inne przekierowania działają i one nie miały nic wspólnego z aktualizacją systemu Qnap.
Przekierowania są prawidłowe, i nie sprawdź sobie, tylko proszę o odp co zmieniło się w ustawieniach systemu Qnap, ze nie pozwala mi sie z połączyć/wejść na konto ftp? To nie jest kwestia routera, bo wszystkie inne przekierowania działają i one nie miały nic wspólnego z aktualizacją systemu Qnap.
Nie wiem czy to coś pomoże, ale pojawił się u mnie podobny problem mimo, że Qnap nie był aktualizowany. Za to była aktualizacja systemu Mac.
Okazało się, że problemem był znak specjalny w haśle.
Może u Ciebie jest podobnie.
Okazało się, że problemem był znak specjalny w haśle.
Może u Ciebie jest podobnie.
Widać, że Panowie z pomocy też nie bardzo są na bieżąco. U mnie zadziałało przekierowanie i otwarcie portów z zakresów 12020. Ciekawe czemu ma służyć blokowanie w systemie Qnap tych portów? Jakoś nie widzę wyraźnego powodu. Dla mnie jest spora ciekawostka.
Ten port nie jest przypisany do żadnej usługi, a czy nie masz czasem FTP skonfigurowanego na tym zakresie ?12020
Witam, akurat nie na tych portach/zakresach. Ale jak sie okazuje, ręczne nastawy potrafią rozwiązać nie jeden problem.
Problem z portami rozwiązany. Dziękuję za zasugerowanie. Problem rozwiązany.
Dziękuję i pozdrawiam załogę.
Problem z portami rozwiązany. Dziękuję za zasugerowanie. Problem rozwiązany.
Dziękuję i pozdrawiam załogę.
Rozwiązanie
- Status
- Brak możliwości dodawania odpowiedzi.