dwlan

Passing Basics
Beginner
24 Wrzesień 2014
7
0
15
Odznaki
7
QNAP
Ethernet
100 Mbps
Poz.
0

QNAP TS-412
Przy dostępie przez przeglądarkę do file station nie widać katalogów w lewym panelu - jedynie home i web są widoczne.
Jeżeli nastąpi restart qnap`a to foldery są widoczne i wszystko śmiga jak trzeba. Ale na drugi dzień albo po jakimś okresie niekorzystania z połączenia do zasobów problem się pojawia, restart i wszystko jest ok. Może ktoś zna rozwiązanie tego problemu.

nie bardzo wiem o jakim odblokowaniu piszesz. Ale jak pisałem po restarcie jest OK i dział przykładowo poprawnie przez kilka godzin a potem liczba folderów jest ograniczona do wyżej wymienionych

QNAP TS-412
Przy dostępie przez przeglądarkę do file station nie widać katalogów w lewym panelu - jedynie home i web są widoczne.
Jeżeli nastąpi restart qnap`a to foldery są widoczne i wszystko śmiga jak trzeba. Ale na drugi dzień albo po jakimś okresie niekorzystania z połączenia do zasobów problem się pojawia, restart i wszystko jest ok. Może ktoś zna rozwiązanie tego problemu.

mam ten sam problem, rozwiązałeś go jakoś dwlan?

niestety problem nadal występuje....
od czasu zgłoszenia wątku już 2 razy aktualizowałem oprogramowanie do najnowszej wersji jednak nie rozwiązało to przedmiotowego problemu.

A nie przeinstalowywaliście/resetowaliście systemu ?
Utworzenie ręcznie tych folderów również nie działa ?

Tą wersje systemu mam od jakiejś już chwili. Dziś po 3 restarcie pokazały się wszystkie foldery, tak więc u mnie już działa. Zastanawia mnie tylko powód takiego objawu...

A ktoś ma ochotę na próbę naprawienia tego ?
Kiedyś również miałem z tym problem. Przeładowałem na nowo konfigurację samby i działa do dziś.

Do zrobienia jest:
1) Na wszelki wypadek kopia konfiguracji samby cp /etc/smb.conf /gdzies/na/dysk
2) Przywrócenie oryginału z cp /etc/default_config/smb.conf /etc/
4) Restart samby /etc/init.d/smb.sh restart
3) Przywrócenie folderów systemwych
ai.imgur.com_m3xkHCb.png

4) Utworzenie własnych folderów o takich nazwach jak przed restetem samby. Bez obawy dane nie znikają bo utworzą się jedynie nowe i poprawne dowiązania do waszych folderów.

i chyba tyle..

• Lubię to
Reakcje: Silas Mariusz