Witam Panowie, mam pewien problem i w sumie nie znalazłem odpowiedzi ani na forum, ani w internecie ogólnie. Chciałem swój komputer Windows 11 Pro przenieść do maszyny wirtualnej na QNAP TS-473A. Stworzyłem .vmx, .vmdk za pomocą WMware vCenter korzystając z tego linku: Jak przekształcić komputer fizyczny w maszynę wirtualną dla aplikacji Virtualization Station przy użyciu oprogramowania VMware® vCenter™ Converter™?. Pliki zapisane na dysku zewnętrznym. Problem polega na imporcie tej maszyny. Otrzymuje komunikat jak poniżej
Nie wiem skąd wymaganie takiej ilości miejsca, jak dyski oba w komputerze mają raptem 1TB razem (bo są dwa) Pliki .vmdk mają jeden blisko 500GB, drugi 300GB, zatem nie mam pojęcia dlaczego Virtualization Station wymaga tyle miejsca. Jednak, mam tyle miejsca na macierzy i mu je udostępniłem, nadal ten sam komunikat. Czy któryś z kolegów może mi podpowiedzieć gdzie zrobiłem błąd ? Co może być nie tak.
Nie wiem skąd wymaganie takiej ilości miejsca, jak dyski oba w komputerze mają raptem 1TB razem (bo są dwa) Pliki .vmdk mają jeden blisko 500GB, drugi 300GB, zatem nie mam pojęcia dlaczego Virtualization Station wymaga tyle miejsca. Jednak, mam tyle miejsca na macierzy i mu je udostępniłem, nadal ten sam komunikat. Czy któryś z kolegów może mi podpowiedzieć gdzie zrobiłem błąd ? Co może być nie tak.