- 5 Kwiecień 2008
- 10 209
- 4 757
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
Wirtualka tylko.
Kiedys zabieralem sie za How-To instalacji Daphile bo to dobra alternatywa zastępująca Logitech Media Server.
Kiedys zabieralem sie za How-To instalacji Daphile bo to dobra alternatywa zastępująca Logitech Media Server.
Najłatwiej jako Viritualke.
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
wywala mi błąd że dysk nie botowalny. Uruchomiłem jako iso w wirtualstation
Musze chyba miec botowalny system może spróbuje na pendriva
Musi działać, coś robisz źle.
Pobierasz to ISO: https://www.daphile.com/firmware/stable/daphile-19.01-i486.iso
Reszta jak na screenach
Pobierasz to ISO: https://www.daphile.com/firmware/stable/daphile-19.01-i486.iso
Reszta jak na screenach
Załączniki
dzięki instalowałem generic a nie Red Hat
Czy da sie ustawić dostęp z zewnątrz nie tylko po wew sieci?
Czy da sie ustawić dostęp z zewnątrz nie tylko po wew sieci?
Niestety osobiście, daphile nie używam, pokazałem tylko jak zainstalować, i powędrowało do kosza
Chciałem zainstalować Daphile na swoim TS-453Pro ale nie mogę sobie poradzić. Po dodaniu virtualki z obrazem wskazanym we wcześniejszym poście uruchamiam ją i pokazuje mi się coś takiego:
Przyciskanie F1 lub ESC nie reaguje. Daphile uruchamia się w trybie Live. Brak możliwości zapisania jakichkolwiek zmian w ustawieniach. Macie może doświadczenie jak rozwiązać ten problem?
Przyciskanie F1 lub ESC nie reaguje. Daphile uruchamia się w trybie Live. Brak możliwości zapisania jakichkolwiek zmian w ustawieniach. Macie może doświadczenie jak rozwiązać ten problem?
Dzięki za szybką odpowiedź. Problemem okazało się ustawienie klawiatury w Preferencjach systemowych.
Chciałem zainstalować Daphile na swoim TS-453Pro ale nie mogę sobie poradzić. Po dodaniu virtualki z obrazem wskazanym we wcześniejszym poście uruchamiam ją i pokazuje mi się coś takiego:
![]()
a jak zapisujesz ustawienia na wirtulace, czy udało ci sie podpiąć katalog z muzyką do tej instalacji wirtualnej
obejrzałem film SiewcaRyżua wszytko się rozjaśniło