Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używasz przestarzałej przeglądarki. Może ona nie wyświetlać poprawnie tej lub innych stron internetowych. Powinieneś zaktualizować swoją przeglądarkę lub użyć alternatywnej przeglądarki.
Przede wszystkim będzie do niego podłączony serwer QNAP i chciałbym aby do niego zostało tylko przydzielone zewnętrzne IP. Dodatkowo router musi mieć wi-fi lecz nie z jakimś super zasięgiem ponieważ mieszkam w kawalerce. Oprócz QNAPa do routera będzie podłączony laptop, macbook, Nintendo Wii czasami telefon z Androidem. Internet mam 10mb/2bm i wejście tylko WAN.
Osobiście używam LINKSYSA WRT54GC oraz QNAP-a TS 110 i wszytko ładnie śmiga.
Co do zasięgu to jest ok w całym mieszkaniu + ok. 50m na dworze.
Oczywiście na port WAN można przydzielić dowolny adres MAC (MAC address cloning).
A jeśli chodzi o zewnętrzny adres IP to są dwa sposoby
- "postawienie" QNAP-a w strefie DMZ (strefa zdemilitaryzowana dla jednego adresu IP w LAN)
albo
- opcja Port Range Forwarding.
Generalnie nie mam z nim problemów i jest OK !
Wybor spory. Asusy, FritzBoxy, Dray Teki (dodatkowy plus to telefonia VoIP przy tych dwoch ostatnich). Do wyboru do koloru. Nie pozostaje Ci nic innego niz poczytac specyfikacje i dopasowac model do swoich potrzeb.
Pozdrawiam
NetGear WNDR3700V2 z OpenWRT - naprawdę polecam. Nawet podstawowe firmware daje rade ... Kiedyś byłem fanem Linksys'a, ale mi przeszło.. To chyba najlepszy router w średniej cenie...
Sprawilbym sobie NETGEARa, ale przy DSLu to troche ciezsze, bo alternatywnego softu niet do takiego rodzaju lacz. Szkoda, ale poki co Frycek daje rade.