Cześć, potrzebuje do mojego NAS'a TS-464 wrzucić kartę graficzną. Czy ktoś już to praktykował ? Czy to jest możliwe ? Jeżeli tak, to może jeszcze podpowiecie jaki najmocniejszy model z dziś dostępnych tam się zmieści ze względu na rozmiary ? Jak się domyślam do takiej karty pewnie będę musiał jakość doprowadzić zew. zasilanie ?
Nie, sa karty ktore nie wymagaja zewnetrznego zasilania.Jak się domyślam do takiej karty pewnie będę musiał jakość doprowadzić zew. zasilanie ?
np. https://www.x-kom.pl/p/382964-karta-graficzna-nvidia-pny-quadro-p1000-4gb-gddr5.html
Cześć, potrzebuje do mojego NAS'a TS-464 wrzucić kartę graficzną. Czy ktoś już to praktykował ? Czy to jest możliwe ? Jeżeli tak, to może jeszcze podpowiecie jaki najmocniejszy model z dziś dostępnych tam się zmieści ze względu na rozmiary ? Jak się domyślam do takiej karty pewnie będę musiał jakość doprowadzić zew. zasilanie ?
T400 i T600 najmocniejsza? a możesz napisać coś więcej co ma robić ta najmocniejsza karta graficzna w nasie?
Oczywiście, że mogę a nawet od tego pewnie powinienem zacząć. Chcę poeksperymentować z kopaniem kryptowalut.T400 i T600 najmocniejsza? a możesz napisać coś więcej co ma robić ta najmocniejsza karta graficzna w nasie?
- 5 Kwiecień 2008
- 10 203
- 4 712
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
To chyba nie na zasilaczu który jest w QNAPOczywiście, że mogę a nawet od tego pewnie powinienem zacząć. Chcę poeksperymentować z kopaniem kryptowalut.
Powodzenia.Chcę poeksperymentować z kopaniem kryptowalut.
Nie chce cie zniechecac, ale poczytaj sobie najpierw o tym, zobacz kalkulatory zyskow (w twoim przypadku strat) i jak dojdziesz do wniosku ze nie ma to sensu to daj znac
Czy do TS-464 wejdzie każda niskoprofilowa karta?
Czy trzeba na coś zwrócić uwagę w tym qnapie?
Na przykład:
Nvidia Quadro P1000 4GB low profile | Grzęska | Kup teraz na Allegro Lokalnie
Czy trzeba na coś zwrócić uwagę w tym qnapie?
Na przykład:
Nvidia Quadro P1000 4GB low profile | Grzęska | Kup teraz na Allegro Lokalnie
Czytałem i wiem jak to dzisiaj wygląda, opłacalność dyskusyjna . Natomiast mam nadmiar prądu i po prostu chciałem sobie po eksperymentować. Tak czy inaczej dziękuje za rzeczowe podejście do tematu bo trochę bałem się zakładać taki temat z obawy o ew. hejcikPowodzenia.
Nie chce cie zniechecac, ale poczytaj sobie najpierw o tym, zobacz kalkulatory zyskow (w twoim przypadku strat) i jak dojdziesz do wniosku ze nie ma to sensu to daj znac![]()
Nie rozumiem dlaczego miałby ktoś się wyżywać za pytanie o kopanie?
Nie polecam ale jak się popieści co się wszystko zmieści
Case Study - TS-437A 2 x Turing GPU. Container -> (GPU 0) Plex -> (GPU 1)
Nie polecam ale jak się popieści co się wszystko zmieści
A czy inne złączą mają tutaj różnice?Nie polecam ale jak się popieści co się wszystko zmieściCase Study - TS-437A 2 x Turing GPU. Container -> (GPU 0) Plex -> (GPU 1)
TS-464 ma PCIe x2
TS-473A ma PCIe x4
@
C
chrobry25 czy wkładałeś jakieś karty graficzne do TS-464? Odpaliłeś jakieś?
Ja do swojego TS-664 włożyłem T400 i system nie widzi w zasobach sprzętowych żadnej karty.
Wentylator się kręci ale dalej nic. Czy coś jeszcze powinienem zrobić w systemie?
Kartę z przejściówką sprawdziłem w PC i tam pojawia się w menadżerze urządzeń.
Ja do swojego TS-664 włożyłem T400 i system nie widzi w zasobach sprzętowych żadnej karty.
Wentylator się kręci ale dalej nic. Czy coś jeszcze powinienem zrobić w systemie?
Kartę z przejściówką sprawdziłem w PC i tam pojawia się w menadżerze urządzeń.
Załączniki
Nie zainstalował się sam.a sterownik sam się zainstalował ? -> AppCenter -> NVIDIA GPU Driver
Doinstalowałem z pliku, ikona jest szara.
Załączniki
Oficjalnie nie jest, ale tu był wątek i pracował.i tyle - teraz szukaj urzadzenia
zakładając że jest zgodne z QNAPem![]()
Co prawda tam był oczywiście inny qnap.
Case Study - TS-437A 2 x Turing GPU. Container -> (GPU 0) Plex -> (GPU 1)
Szukam szukam ale nie wiem co i jak jeszcze mogę zrobić.
Chyba się poddam bo nic nie mogę wymyśleć.
a czy podłączasz kartę grafiki bezpośrednio do NASa ?
bez adapterów itp cuduff ?
Połączono posty:
Chyba te dwie rzeczy są potrzebne.
Nie mogę bo się nie mieści złącze karty.a czy podłączasz kartę grafiki bezpośrednio do NASa ?
Metalowy stelaż NASa blokuje kartę.
Nie chcę ciąć też karty.
Dlatego też sprawdzałem kartę+przejściówkę w PC.
Połączono posty:
A czy NV Kernel mogę załadować z innego NASA?![]()
Chyba te dwie rzeczy są potrzebne.
Czy szykać kernela dla Intela?
NvKernelDriver_5.1.6.2722_TS-X72_20240402
dzień dobry
czy Ktoś z Was orientuje się czy Qnap TS473A współpracuje z kartą ASROCK RX 6400 LP 4GB, karta zgodna ze standardem LOW PROFILE, jednak na stronie Qnap w zakładce kompatybilność nie ma żadnej karty na chipsecie Radeon, tylko nvidia. w tym zakresie cenowym lepszy jest Radeon tylko czy będzie wyświetlał obraz i czy są sterowniki??
czy Ktoś z Was orientuje się czy Qnap TS473A współpracuje z kartą ASROCK RX 6400 LP 4GB, karta zgodna ze standardem LOW PROFILE, jednak na stronie Qnap w zakładce kompatybilność nie ma żadnej karty na chipsecie Radeon, tylko nvidia. w tym zakresie cenowym lepszy jest Radeon tylko czy będzie wyświetlał obraz i czy są sterowniki??