Status
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
J

jakubpaw

Guest
Kupiłem w Proline TS-351-4G. Dostałem TS-351-2G z dodatkową koscią 2GB ADATA PC14900. Specyfikacja modelu -4G na stronie QNAPa mówi wyraźnie, że sprzęt powinien posiadać jeden slot wolny. Dla Proline ważny jest opis na ich stronie, który mówi o dostępnej pamięci a to, że nazywają ten model -4G nie ma znaczenia.

Po wymianie maili z serwisem sprawa doszła do regionalnego dyrektora sprzedaży Proline, który zorganizował wymianę pamięci z 2x2GB ADATA na 1x4GB Kingston PC12800. Pracownik serwisu przyznał, że Proline kupuje modele -2G, a pamięć dokładają sami. Ma to sens, gdyż jak się okazało mają w ofercie model -8G (sic!).

Summa summarum - dla serwisu QNAP nie istnieję (odpukać w niemalowane), ponieważ nie mam oryginalnej kości pamięci. Sklep będący oficjalnie linkowany na stronie QNAPa (Online - Polska - Gdzie kupić) bawi się w handel bazarowy. Zupełnie przy okazji strona proline.pl przestała działać w związku z akcją Cenisz sobie arogancję i pewność odrzucenia reklamacji? Kupuj w ProLine!, gdzie sklep angażuje prawników w celu usunięcia z Internetu negatywnej opinii klienta.

Odradzam jakiekolwiek zakupy z tym sklepie.

Aby zobaczyć tę odpowiedź, musisz się zalogować lub zarejestrować.

Status
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
Oznaczyłeś post użytkownika jako rozwiązanie swojego pytania. Jeśli odpowiedź tego użytkownika nie jest trafna, zalecamy usunięcie rozwiązania z jego postu.