Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używasz przestarzałej przeglądarki. Może ona nie wyświetlać poprawnie tej lub innych stron internetowych. Powinieneś zaktualizować swoją przeglądarkę lub użyć alternatywnej przeglądarki.
Chyba to są 2 różne tematy. Ten post porusza temat włamania się do serwera przez bazę danych dostępną w qnap. Link który podałeś dotyczy innego rodzaju infekcji (jak dobrze pamiętam luka w Music Station). Ściągnij ostatnią wersję Malware Removera ze strony qnapa (ja mam wersję 3.5) - powinna mieć zmergowane zmiany ze skyprtu derek-be-gone.sh
Witam,
podepnę się do tematu bo mam ten sam problem.
Wyłączyłem serwer www, sql
odinstalowałem joomla i phpmyadmin
Próbuję usunąć wszystko z katalogu web jednak nie mogę gdyż dostaję komunikat:
z pozycji serwera też katalogów usunąć nie można.
Zna ktoś jakieś rozwiązanie tego problemu?
Dostęp do shella przez SSH + PUTTY i ręczne skasowanie plików lub instalacja Midnight Commandera i jak wcześniej.
Jak masz Maca, to dostęp do shella masz bezpośrednio przez Terminal.
Ok prawie mi się udało. Putty odpaliłem wcześniej nawet Optware zainstalowałem jednak nie mogę zainstalować MC poleceniem # ipkg install mc
pewnie z tego powodu, że zamiast # na początku mam $ i nie bardzo wiem jak to zmienić.
znalazłem trzeba się zalogować jako admin i potem sudo -i
jednak nadal mam :
# ipkg install mc
-sh: ipkg: command not found