U
Ubuntu, 2x docker, pobieranie torrentow, transkodowanie, reszta to aplikacje Qnapa jak qvpn, qfile, qvideo, qmuza, qfoto, dostęp do Nasa ze świata.A co Ci tyle zasobów CPU pożera?
mówimy o stacji wirtualizacji - nie o tfu tfu "linux station"(vm na debbim tudzież ubu server, hack na 3 transkodingi).
Tak, tak... Juz widzialem i bardzo mnie to zainteresowalo. Tylko pytanie kiedy to wejdzie do produkcji? Albo moze lepiej kiedy to bedzie do kupienia. Bo jak trzeba bedzie poczekac jeszcze z 6 miesiecy lub rok to chyba skusze sie na TVS-h1288X.Filozofii nie ma - upgrade linii (zresztą bardzo udanej) x72. Nowy socket + nowe CPU.
Jak chcesz wejsc w ZFS to pakuj RAM pod korek.Ile ramu do tego ZFS 32GB starczy czy dołożyć?
No wlasnie nie wiem czy jest sens wydawac na ECC, po drugie u mnie na wsi nie ma gdzie tego kupic a z zjebaja troche sie boje ze nie bedzie dzialac.Jak chcesz wejsc w ZFS to pakuj RAM pod korek.
Wiadomo ze lepiej ECC... ale czy chcesz tyle wydac?
argument z dupy - po co budować willę , skoro można ziemiankę ?po drugie u mnie na wsi nie ma gdzie tego kupic a z zjebaja troche sie boje ze nie bedzie dzialac.