kamery won do rejestratora - jest spokój
Polecam wpisac w youtube proxmox i poogladac jak to wyglada. Od kilku lat juz na tym jade i polecam z calego serca. Do tego dokladasz kolejny serwer za 400zl na dedykowany Proxmox Backup server i masz super zestaw.Cholera muszę poczytać o tym Proxmox, bo to jest z tego co widzę profesjonalna maszyna wirtualna (coś jak VMWare ??), jeśłi na tym polegnę, to zastosuję coś prostszego, jak TrueNAS czy tak jak jeden z kolegów podpowiadał - czystego Debiana. Ale Proxmoxem się zainteresuję.
Ja polecam zapoznac sie z tematem. I podjac decyzje samemuPawliko jak już wiesz, to wiesz.
Jak nie wiesz, to jak to polecić.... ?
Oczywiscie ze tak.Pawliko to ma sens jak potrafisz Linuxa. Jak nie to nie warto tracić czasu na to.
I sam takiego uzywam, choc moj Q juz ledwo ciagnieDla mnie idealne połączenie to mox i Q.
3. Appki i usługi:
- Git serwer
- Docker i Kubernetes
- DB: PostgreSQL lub/i MySQL
- może też serwer WWW (bardziej do zabawy, niż pro zastosowań - mam na myśłi mały ruch / wąską grupę odbiorców).
Oczywiście, że dam. Tylko nie wiem jeszcze ...kiedyKolego - dasz radę.
mamy PCIe 5.0 ale pytanie co dalej czy jesteś w stanie wykorzystać czy tylko magia cyferekMamy już PCI 5.0, więc 4.0 to nie jest taki top znowu.
Multimedia chciałem wrzucić na HDD (bardziej pojemne dyski).