A za 599zł to opłaca się kupić shielda?Av1 to kodek więc może być dodany w każdym momencie tak mi się wydaje. A HDMI 2.1 pewnie i tak nie wykorzystamy jeszcze przez parę lat. Ja bym się bardziej zastanowił czy się nie wstrzymać z pół roku i zaczekać na nową wersję nVidia skoro wychodziły co dwa lata.
Kupić Google Cast 4.0 i pewnie do wszystkiego wystarczy. Ja mam FireStick 4K I nie widzę potrzeby zmiany. Chociaż shield a kupię z uwagi na ApScaling i szybkość działania kodi ale to jak górką będzie 1k zł.
Wysłane z mojego XQ-AT51 przy użyciu Tapatalka
Ja tylko do 4k i 1080p bym używał do wideo i tv w kodi lub apke plex. A ten upscaling do 4k to podobno taki super obraz daje czytałem to prawda?Opłaca ale to nie wersja pro tylko tuba. A więc brakuje wejścia USB i ma Androida 32 bity vs 64 który rzekomo robi robotę. Jak bys miał za te pieniądze wersję Pro to warto.
//Edit
Swoją drogą ostatnio tacie kupiłem Shield Pro i porównując go do FireStick 4K który kosztował mnie 200 zł, nie kupiłbym Shield tylko dla filmów. Bo w moim odczuciu trochę za drogi nie wykorzystując np. GejPassa od M$. Dodając pada i jeszcze jakaś usługę dopiero nabiera to sensu.
Nie mówiąc już o działaniu kodi. Na Shield działa lepiej niż bardzo dobrze. Na FireStick 4k działa to dobrze.
A do 4K to będzie płynnie? i kiedy twoim zdaniem H266 wejdzie na rynek i będzie trzeba przejść na ten format?Moim subiektywnym zdaniem przy filmach full HD i nvidia nic robić nie musi. Za to TV wygląda ciut lepiej. Moim zdaniem będziesz zadowolony. Jak masz tyle forsy to bardzo dobry zakup. Ja nie miałem i kupiłem Fire tv stick jak wspomniałem i wydaje mi się że to w zupełności wystarczy z dobrym TV do oglądania materiałów filmowych.
Wysłane z mojego XQ-AT51 przy użyciu Tapatalka
za dwa lata będzie h265 - a Ty już h266 ? :OA do tv jak będą używać H266
coś czuję że mylisz pojęcia - QNAP/Shield to tylko platforma - co na niej robisz, to nie nasza broszkapolsa sport premium czy eleven sport?
bo słyszałem że dopiero wyszło H266 i myślałem że będą wprowadzać omijając H265 bo jest lepsza kompresja przy 4k.za dwa lata będzie h265 - a Ty już h266 ? :OA do tv jak będą używać H266
masz jakieś leaki ?dawaj info !
coś czuję że mylisz pojęcia - QNAP/Shield to tylko platforma - co na niej robisz, to nie nasza broszkapolsa sport premium czy eleven sport?![]()
to ja poprosze numerki do totolotka w poniedziałek !To już wszystko wiem.