- 17 Grudzień 2019
- 183
- 5
- 12
- 18
- 55
- QNAP
- TS-x53Be
- Ethernet
- 1 GbE
Witam.
Obserwuję notoryczne przeciekanie mojego ip,mimo włączonego połączenia vpn i ustawienia go w rtorrencie jako interfejsu do korzystania.
Obserwacja:
Jest wszystko ok,do czasu jakiegoś rozłączenia sieci-np,router w domu się reebotuje raz na dzień automatycznie-
i wtedy coś się dzieje z połączeniem vpn na qnapie-zaraz w logach routera mam połączenia do trackerów.
Obserwuję to od jakiegoś czasu-i chyba po prostu zrezygnuję z połączenia vpn na qnapie,
a wstawię vpn na routerze.
Jeszcze coś-qnap co jakiś czas wysyła żadanie do witryny ncis-coś tam,coś tam(w celu badania połączenia),
i mimo włączenia vpnu nawet jako bramy na qnapie-
to zapytanie widać w logach routera.|To którędy to idzie,jak powinno przez vpn i nie powinno tego widać być?
Niech mnie ktoś uświadomi.
Ps.
Połączenia vpn testowane od windscribe i purevpn.
Jak na windowsie włączę vpna to w logach routera nie ma nic zupełnie.
Ktoś podzieli się doświadczeniami z klientami vpn na qnapie?
Wersja oprogramowania Firmware: 4.4.1
Model serwera: QNAP 453be
Obserwuję notoryczne przeciekanie mojego ip,mimo włączonego połączenia vpn i ustawienia go w rtorrencie jako interfejsu do korzystania.
Obserwacja:
Jest wszystko ok,do czasu jakiegoś rozłączenia sieci-np,router w domu się reebotuje raz na dzień automatycznie-
i wtedy coś się dzieje z połączeniem vpn na qnapie-zaraz w logach routera mam połączenia do trackerów.
Obserwuję to od jakiegoś czasu-i chyba po prostu zrezygnuję z połączenia vpn na qnapie,
a wstawię vpn na routerze.
Jeszcze coś-qnap co jakiś czas wysyła żadanie do witryny ncis-coś tam,coś tam(w celu badania połączenia),
i mimo włączenia vpnu nawet jako bramy na qnapie-
to zapytanie widać w logach routera.|To którędy to idzie,jak powinno przez vpn i nie powinno tego widać być?
Niech mnie ktoś uświadomi.
Ps.
Połączenia vpn testowane od windscribe i purevpn.
Jak na windowsie włączę vpna to w logach routera nie ma nic zupełnie.
Ktoś podzieli się doświadczeniami z klientami vpn na qnapie?
Wersja oprogramowania Firmware: 4.4.1
Model serwera: QNAP 453be