Po resecie ustawień, mozolnym ustawianiu wszystkiego. Utknąłem na braku bezpośredniego dostępu . Kiedyś działało bo poza siecią domowa miałem wpisany ip zewnętrzny w VLC i oglądałem filmy ..
na pewno masz w umowie z dostawcą internetu zapewniony stały publiczny adres IP w wersji 4 ?
jeśli nie masz stałego adresu IP .. to po prostu zostaw myqnapcloud na automacie żeby ci wykrywał zmianę adresu IP i odświeżał DDNSa.
jeśli nie masz stałego adresu IP .. to po prostu zostaw myqnapcloud na automacie żeby ci wykrywał zmianę adresu IP i odświeżał DDNSa.
1. Twój router .. powinien Ci to powiedziec - gdzie ? masz od tego instrukcjeupnp włączone ale czy porty są przekierowane
2. Sprawdź sam .. Open Port Check Tool -- Verify Port Forwarding on Your Router i wklep odpowiedni port
Sprawdzałem port 7331.. i nie uzyskałem połączenia w Open Port Check.. natomiast zewnętrzne Ip "xx.xx.xxx.xxx:7331" łączy mi się przez komórkę z aplikacją do audiobook na qnapie. Dodałem wcześniej ten port w Przekierowywanie portów w usłudze UPnP do Nowej Usługi Nas wpisując go ręcznie a nie z opcji automatycznie
czy Twój adres myqnapcloud jest taki sam jak adres zewn ?
powinno ci to podac w ostatniej linijce Twój zew adres IP
DNS tłumaczy tylko nazwe xxx.myqnapcloud.com na adres IP - nic poza tym.
Porty są blokowane gdzie indziej
powinno ci to podac w ostatniej linijce Twój zew adres IP
DNS tłumaczy tylko nazwe xxx.myqnapcloud.com na adres IP - nic poza tym.
Porty są blokowane gdzie indziej
Oczywiście że po wyłączonym wifi w tel. Co ciekawe ( przynajmniej dla mnie ciekawe) jak włączę wifi to aplikacja nie łączy po zewnętrznym IP. Muszę wpisać IP sieci wewnętzrnej 192.168........okej - więc DNS jest w porządku
więc pozostaje pytanie jak wykonujesz test u siebie ?
komórka z wyłączonym WIFI i test przez tylko przez dane mobilne ?