Rozwiązany Probelm z logowaniem mssql

Discussion in 'Serwer WEB i aplikacje (PHP oraz bazy danych SQL)' started by Marcinpew, Mar 18, 2017.

Loading...
Tags:
  1. Marcinpew
    Offline

    Marcinpew Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Jan 28, 2017
    Messages:
    3
    Local Time:
    12:18 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    802.11g
    TS-212 802.11g
    Witam.
    Mam problem z logowanie do serwera mssql z Container Station - tzn udaje mi się połączać z serwerem przy pomocy SQL Server 2014 Management Studio ale mimi wpisanego dobrego hasłą otrzymuję informację o złym haśle.
    Jakieś pomysł?

    Wersja oprogramowania Firmware: 4.2.3 Build 20170313
    Model serwera: QNAP TS-251A
     
  2. pigers
    Online

    pigers "Debbie" - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,924
    Local Time:
    12:18 PM
    Ratings:
    +1,881 / 42 / -24
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    a hasło podczas instalcji ustawiłeś ?
     
  3. Marcinpew
    Offline

    Marcinpew Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Jan 28, 2017
    Messages:
    3
    Local Time:
    12:18 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    802.11g
  4. 3qn
    Offline

    3qn Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Jun 11, 2016
    Messages:
    58
    Location:
    Wrocław
    Local Time:
    12:18 PM
    Ratings:
    +10 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53A 100 Mbps
    Serwer wstał poprawnie w logach kontenera coś jest ?

    Sent from my XT1572 using Tapatalk
     
  5. cr00x
    Offline

    cr00x Passing Basics Beginner

    Joined:
    Feb 22, 2017
    Messages:
    13
    Local Time:
    12:18 PM
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51+ 1 GbE
    W konfiguracji sieci dla tego kontenera, ustaw go jako BRIDGE i nadaj mu osobny adres IP.
    Miałem podobnie i to pomogło.
     
  6. Maateuszz
    Offline

    Maateuszz Passing Basics Beginner

    Joined:
    May 25, 2021
    Messages:
    10
    Local Time:
    12:18 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53D
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53D 100 Mbps
    Hej, mam podobny problem.
    Zainstalowałem mssql w Container Station (docker), chciałbym ustawić w ustawieniach zaawansowach kontenera i połączeniu sieciowym opcję "Bridge", ale który interfejs fizyczny mam wybrać? Mam dostępne 2 kart sieciowe, ale nie są one aktywne - QNAPa mam podłączonego do sieci po WiFi.
    Muszę coś jeszcze pokombinować w :"Network & Virtual switch" może?
     
  7. pigers
    Online

    pigers "Debbie" - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,924
    Local Time:
    12:18 PM
    Ratings:
    +1,881 / 42 / -24
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    Serwer po Wifi ? ahaa
     
  8. Maateuszz
    Offline

    Maateuszz Passing Basics Beginner

    Joined:
    May 25, 2021
    Messages:
    10
    Local Time:
    12:18 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53D
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53D 100 Mbps
    Tak, niestety... nie miałem innej możliwości, karta sieciowa QWA-AC2600.
     
  9. jerry1333
    Offline

    jerry1333 System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Oct 9, 2019
    Messages:
    147
    Local Time:
    12:18 PM
    Ratings:
    +74 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53Be
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53Be 1 GbE
    Wrzuć polecenie jakim dodałeś ten kontener (bez haseł).
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  10. Maateuszz
    Offline

    Maateuszz Passing Basics Beginner

    Joined:
    May 25, 2021
    Messages:
    10
    Local Time:
    12:18 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53D
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53D 100 Mbps
    Kontener dodałem z poziomu aplikacji "Container station", tak to teraz wygląda: 1.JPG 2.JPG 3.JPG 4.JPG 5.JPG 6.JPG
     
  11. jerry1333
    Offline

    jerry1333 System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Oct 9, 2019
    Messages:
    147
    Local Time:
    12:18 PM
    Ratings:
    +74 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53Be
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53Be 1 GbE
    mokej...
    Po pierwsze:
    Po drugie:
    Jak się łączysz do tego serwera - przed chwilą zrobiłem wg tej samej instrukcji wszystko i działa pięknie.
    Adres serwera: ip qnapa, login: sa, hasło to co ustawiłeś przy tworzeniu kontenera.
    Jak nie bangla to wywal go i stwórz jeszcze raz.

    Ewentualnie: How-To - MSSQL w dokerze
     
  12. pigers
    Online

    pigers "Debbie" - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,924
    Local Time:
    12:18 PM
    Ratings:
    +1,881 / 42 / -24
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  13. Maateuszz
    Offline

    Maateuszz Passing Basics Beginner

    Joined:
    May 25, 2021
    Messages:
    10
    Local Time:
    12:18 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53D
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53D 100 Mbps
  14. pigers
    Online

    pigers "Debbie" - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,924
    Local Time:
    12:18 PM
    Ratings:
    +1,881 / 42 / -24
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    dla pewności - to adres IP Twojego QNAPa ?
     
  15. Maateuszz
    Offline

    Maateuszz Passing Basics Beginner

    Joined:
    May 25, 2021
    Messages:
    10
    Local Time:
    12:18 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53D
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53D 100 Mbps
    Adres QNAPa to 192.168.1.10.
     
  16. pigers
    Online

    pigers "Debbie" - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,924
    Local Time:
    12:18 PM
    Ratings:
    +1,881 / 42 / -24
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    no to ciekawostka

    dla testu odpal SSHa i tam netstat -tulpn | grep 1433
    coś wypluje ?
     
  17. Maateuszz
    Offline

    Maateuszz Passing Basics Beginner

    Joined:
    May 25, 2021
    Messages:
    10
    Local Time:
    12:18 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53D
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53D 100 Mbps
    Process exited with code 126
    OCI runtime exec failed: exec failed: container_linux.go:367: starting container process caused: exec: "netstat": executable file not found in $PATH: unknown
     
  18. pigers
    Online

    pigers "Debbie" - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,924
    Local Time:
    12:18 PM
    Ratings:
    +1,881 / 42 / -24
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    na qnapie - nie wewnątrz kontenera!
     
  19. Maateuszz
    Offline

    Maateuszz Passing Basics Beginner

    Joined:
    May 25, 2021
    Messages:
    10
    Local Time:
    12:18 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53D
    Ethernet:
    100 Mbps
  20. pigers
    Online

    pigers "Debbie" - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,924
    Local Time:
    12:18 PM
    Ratings:
    +1,881 / 42 / -24
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    czyli kontener słucha na porcie 1433
    --- Połączono posty, May 27, 2021, Data oryginalnego postu: May 27, 2021 ---
    dobra .. to dla kolejnego testu
    wklep w FAQ SSH
    Code (Text):
    1. docker run -d \
    2.   --name=jackett \
    3.   -e PUID=0 \
    4.   -e PGID=0 \
    5.   -e TZ=Europe/Warsaw \
    6.   -p 9117:9117 \
    7.   --restart unless-stopped \
    8.   ghcr.io/linuxserver/jackett
    potem przejdź na adres http://192.168.1.10:9117
    czy strona WWW się wyswietla ?

    upload_2021-5-27_12-18-40.

    żeby to usunąc, zatrzymaj ten kontener i następnie usuń.