Pomoc Problem z Joomla 3.2 - Qnap TS-259 Pro+

Dyskusja w 'Serwer WEB i aplikacje (PHP oraz bazy danych SQL)' rozpoczęta przez użytkownika Pablo73, 12 Listopad 2013.

Ładowanie...
  1. Pablo73
    Offline

    Pablo73 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    8 Luty 2011
    Wiadomości:
    33
    Miejscowość:
    Rybnik
    Local Time:
    06:40
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x59 Pro+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro+ 1 GbE
    Jednak nie do końca rozumiem... przecież jak pisałem w poście 17'tym, raportowanie błędów włączyłem w php.ini tak, jak napisałeś....
    Na tych samych ustawieniach adresów DNS na starej Joomli wszystko działa O.K.
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 635
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    07:40
    Oceny:
    +1 478 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    To utwórz na serwerze plik mkerr.php i zapisz w nim:
    PHP:
    Select All
    1. <?php
    2.  
    3. makeError();
    Uruchom go z przeglądarki i zobacz czy wygeneruje błąd.
     
  3. Pablo73
    Offline

    Pablo73 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    8 Luty 2011
    Wiadomości:
    33
    Miejscowość:
    Rybnik
    Local Time:
    06:40
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x59 Pro+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro+ 1 GbE
    Zgłasza bez problemu Fatal error w linii 3 pliku mkerr.php
     
  4. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 635
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    07:40
    Oceny:
    +1 478 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    No to wobec tego musi być coś nie tak z Joomlą.
     
  5. Pablo73
    Offline

    Pablo73 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    8 Luty 2011
    Wiadomości:
    33
    Miejscowość:
    Rybnik
    Local Time:
    06:40
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x59 Pro+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro+ 1 GbE
    Problem w tym, że na forum Joomli nie spotkałem się z podobnym przypadkiem... Musi on wynikać z jakiegoś "niezgrania" pomiędzy Qnapem i Joomlą i właśnie to chciałem wyjaśnić...
     
    Last edited: 20 Listopad 2013
  6. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 635
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    07:40
    Oceny:
    +1 478 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Zatem musisz zapytać na forum Joomli jakie są wymagania co do PHP i środowiska w którym ma pracować. Możliwe, że brakuje któregoś z komponentów lub jest on wyłączony. Możliwe, że framework w którym pisana jest Joomla wymaga osobnego włączenia raportowania o błędach lub debugowania.
     
  7. Pablo73
    Offline

    Pablo73 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    8 Luty 2011
    Wiadomości:
    33
    Miejscowość:
    Rybnik
    Local Time:
    06:40
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x59 Pro+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro+ 1 GbE
    Próbowałem... dlatego zdecydowałem się napisać tutaj...
    Zakładałem, że istnieje większe prawdopodobieństwo spotkania osób posiadających doświadczenie z Joomlą pracującą w środowisku Qnap...
    Szkoda, że poza Tobą nikt inny nawet nie próbował pomóc :s.
    Tak, czy inaczej DZIĘKI za pomoc i mam nadzieję, że gdy mimo wszystko uda mi się dociec w czym tkwi problem, to pomożesz mi również jakoś dostosować serwer?
     
  8. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 635
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    07:40
    Oceny:
    +1 478 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Ekipa przesiadująca najzwyczajniej nie korzysta z Joomli :)

    Jasne! Od tego jest to forum.

    PS. @pawurb1978pawurb1978 miał kontakt z Joomlą :p
    PS2. A czemu nie Wordpress? Wydaje się być lepszy niż Joomla...
     
  9. jb80
    Offline

    jb80 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    13 Grudzień 2013
    Wiadomości:
    1
    Local Time:
    06:40
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-419P+
    Ethernet:
    802.11n
    TS-419P+ 802.11n
    Sorry english only!

    Have you tried changing the admin console template from the default.

    I recommend using "hathor" I found the default template "isis" was causing this same issue for me when I upgraded from 3.0 => 3.2

    Let me know if it works, j
     
    • Piwo Piwo x 1
  10. Pablo73
    Offline

    Pablo73 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    8 Luty 2011
    Wiadomości:
    33
    Miejscowość:
    Rybnik
    Local Time:
    06:40
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x59 Pro+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro+ 1 GbE
    I do not know why, but the last few days Joomla worked quite normally and allowed me to install the modules, creating articles, and changes in the administration console... The problem returned when I changed to the JCE editor.
    You were absolutely right... When I changed the template administration console for Hathor, everything is back to normal... for now ;)
    I'll let you know when starts freaking out again.
    Thanks for your help!
    --- Połączono posty, 14 Grudzień 2013, Data oryginalnego postu: 14 Grudzień 2013 ---
    It has become ... I had assumed that this is too good to be possible ... The problems returned. I'll see if and possibly when he calms down again. It looks like Joomla needed some time to "digestion" of the changes. This time the white screens do not allow me to create a user profile and install Multithumb plugin. But I can already do it, which did not allow me a few days ago.
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  11. rami
    Offline

    rami Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    26 Luty 2012
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    07:40
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-210
    Ethernet:
    802.11n
    HS-210 802.11n
    Trochę odświeżę temat. Mam identyczny problem z HS-210. zaczyna się od braku możliwości dodania pliku językowego i dalej tak samo. Chciałem, aby moja witryna była testowa osiągalna we własnej sieci. Po instalacji Joomla! 3.2.1 zaplecze jest po angielsku i strona jest osiągalna w sieci wewnętrznej. Nie można instalować rozszerzeń nawet bezpośrednio z pliku. Jomlę znam dość dobrze i w miarę różnych prób przekonuję się o tym, że powodem tych trudności może być coś w konfiguracji serwera lub ... rutera. Ciekawe, czy problem Pablo73 został rozwiązany? Pozdrawiam.
     
  12. Pablo73
    Offline

    Pablo73 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    8 Luty 2011
    Wiadomości:
    33
    Miejscowość:
    Rybnik
    Local Time:
    06:40
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x59 Pro+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro+ 1 GbE
    Witam,
    Z przykrością musze stwierdzić, że problem nie został rozwiązany.... Leży on niestety po stronie przestarzałego PHP w jaki wyposażone są nasze serwery...
    Polecam artykuł :
    http://community.joomla.org/blogs/le...e+Team+Blog)
    Jest on po angielsku ale zdaje mi się, że widziałem gdzieś w sieci przetłumaczony również na język polski.
    Nie pozostaje nam nic innego jak tylko czekać albo na ruch QNAP albo na zakończenie prac ekipy programistów Joomla bo oni również mają poważną zagwostkę... albo wyłączyć Strong Password (jeśli dobrze pamiętam to instrukcja jest również podlinkowana do artykułu). Od wersji 3.2.1 Joomla pracuje poprawnie od PHP 3.6.7
    Pozdrawiam.
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  13. rami
    Offline

    rami Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    26 Luty 2012
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    07:40
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-210
    Ethernet:
    802.11n
    HS-210 802.11n
    Witam,
    zauważyłem, iż w momencie gdy wymuszam sprawdzenie wersji lub dodatków to na dole przeglądarki tam gdzie widać ścieżkę jako root wyświetlany jest IP serwera. Przynajmniej to jest przyczyną braku ich działania. W paru innych przypadkach, gdy spodziewamy się, że Joomla! odwoła się do Internetu jest podobnie. Stąd pytanie, gdzie to można zmienić. W plikach konfiguracyjnych takiej możliwości nie znalazłem. Pozdrawiam
    Link u mnie nie działa:)
     
    • Ciastko Ciastko x 1
  14. Pablo73
    Offline

    Pablo73 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    8 Luty 2011
    Wiadomości:
    33
    Miejscowość:
    Rybnik
    Local Time:
    06:40
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x59 Pro+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro+ 1 GbE
    • Ciastko Ciastko x 1
  15. rami
    Offline

    rami Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    26 Luty 2012
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    07:40
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-210
    Ethernet:
    802.11n
    HS-210 802.11n
    Witam Pablo73,
    link działa, dzięki, ale dotyczy raczej problemu podwójnego logowania. Nam chodzi raczej o to że Joomla nie widzi Internetu. Udało mi się zainstalować język ale za drugim razem i z pakietu, pozdrawiam
     
  16. marcin30
    Offline

    marcin30 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    1 Wrzesień 2012
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    07:40
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Das APACHE Betriebssystem auf der QNAP kann nicht mit der aktuellen PHP-Version 5.6.0 installiert werden, da zuviele QNAP-Module am System selber hängen.

    Apache nie może zostać zainstalowany z aktualną wersją php , ponieważ zbyt wiele modułów QNAP zależy od samego systemu.

    Taka odpowiedz dostałem dzisiaj od supportu qnapa z monachium przy opisaniu problemu z joomla 3.36 , zasugerowali zebym zainstalowal joomle 2.5.27 i poprzenosił strony na ta wersje .
     
  17. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 635
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    07:40
    Oceny:
    +1 478 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Pisz na helpdesk.qnap.com
     
  18. marcin30
    Offline

    marcin30 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    1 Wrzesień 2012
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    07:40
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    to właśnie z helpdesku tylko wybrałem Germany