Udzielamy pomocy Problemy z transferami NAS ( UL/DL) TS 251+

Dyskusja w 'Podstawowe ustawienia systemowe' rozpoczęta przez użytkownika Mfuchs, 3 Luty 2019.

Ładowanie...
Tagi:
  1. Mfuchs
    Offline

    Mfuchs Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    26 Grudzień 2017
    Wiadomości:
    14
    Local Time:
    02:59
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51+ 1 GbE
    ok. ponowiłem test i 154/153
     
  2. cajar
    Offline

    cajar System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    23 Styczeń 2017
    Wiadomości:
    114
    Miejscowość:
    Lublin
    Local Time:
    02:59
    Oceny:
    +12 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x63
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x63 1 GbE
  3. Mfuchs
    Offline

    Mfuchs Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    26 Grudzień 2017
    Wiadomości:
    14
    Local Time:
    02:59
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51+ 1 GbE
    1. Dzięki za podpowiedz

    Btw, po co Ci router pomiędzy PC, a NAS?[/QUOTE]

    A jak mam rozgałęzić łącze po całym mieszkaniu ? ( bo nie chce wifi )
     
  4. Pawliko
    Offline

    Pawliko System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    13 Październik 2018
    Wiadomości:
    135
    Local Time:
    02:59
    Oceny:
    +16 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Kup switcha. Za ok 70zl masz 1gbitowego.
    Np tani i dobry ktory moge polecic TP-LINK TL-SG105, jak wiecej portow to TL-SG108.
    Podlaczasz Router > switch > nas/komputery
     
  5. Mfuchs
    Offline

    Mfuchs Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    26 Grudzień 2017
    Wiadomości:
    14
    Local Time:
    02:59
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51+ 1 GbE
    No switchy u mnie Ci dostatek :) . Na jednym wiszą telewizor , wzmacniacz , na drugim właśnie NAS , a na trzecim drukarka sieciowa , głośniki i komp mojego dziecka . Zrobiłem tak bo jak któryś z elementów jest tylko na Lanie 100 to jeśli nie yło za switchem 1gb to zwalniało do 100 .
    Pytanie jest tylko jak na to wszystko wszystko będzie hulać tzn czy da radę bo jak mam wpisywać te hasła PPPoE jednocześnie na NASIE i PC ?
     
  6. Penerros
    Offline

    Penerros System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Październik 2016
    Wiadomości:
    186
    Miejscowość:
    Zielęcin
    Local Time:
    02:59
    Oceny:
    +24 / 1 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Jak to Ty masz PPPoE wewnątrz własnej sieci za routerem???
     
  7. Mfuchs
    Offline

    Mfuchs Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    26 Grudzień 2017
    Wiadomości:
    14
    Local Time:
    02:59
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51+ 1 GbE
    no nie na routerze wpisałem

    no i właśnie jak przed routerem switcha postawie to by trza było osobno do nas a osobno do routera
     
  8. Penerros
    Offline

    Penerros System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Październik 2016
    Wiadomości:
    186
    Miejscowość:
    Zielęcin
    Local Time:
    02:59
    Oceny:
    +24 / 1 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    PPPoE nie ma nic wspólnego wewnątrz sieci z transferami. PPPoE służy tylko do zalogowania się do sieci dostawcy w celu otrzymania internetu.
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  9. Mfuchs
    Offline

    Mfuchs Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    26 Grudzień 2017
    Wiadomości:
    14
    Local Time:
    02:59
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51+ 1 GbE
    czekaj czekaj .. to proszę wytłumacz mi bo tego nie wiem ... czy w takim razie jeśli najpierw postawie switcha od którego będzie szło do nasa a drugi kabel do routera to one będą wszystkie w jednej sieci lokalnej ??
     
  10. Penerros
    Offline

    Penerros System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Październik 2016
    Wiadomości:
    186
    Miejscowość:
    Zielęcin
    Local Time:
    02:59
    Oceny:
    +24 / 1 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Tak, switch jest przeźroczysty, niczego nie blokuje. Adresację dla poszczególnych urządzeń daje router, switch jest po prostu tylko przedłużaczem/ rozdzielaczem.
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  11. Mfuchs
    Offline

    Mfuchs Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    26 Grudzień 2017
    Wiadomości:
    14
    Local Time:
    02:59
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51+ 1 GbE
    A! to teraz rozumiem :) . Jak wrócę z pracy spróbuję tego rozwiązania ! Dzięki !
     
  12. vitoldo
    Offline

    vitoldo Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    1 Styczeń 2019
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    02:59
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51+ 1 GbE
    Czytało z cache. Tyle warte są te "testy".