Mariusz, temat jest potwierdzony w EPA i nie tylko u mnie to się dzieje, zaczęły im spływać rożne informacje że coś nie działa tak jak powinno właśnie z WS2012r2, nie wiedzą o co chodzi !!!
Mariusz co tu weryfikować podłączenie jest banalne po iSCSI na pierwszy rzut próbowałem z szyfrowaniem, autoryzacją i nie działało, pomyślałem sobie OK może za mocno namieszałem, zrobiłem najprościej jak się da po prostu założyłem na QNAP iSCSI aby od razu zrobił miejsce na max zresztą standardowo tak jest zaznaczone z podłączeniem nie ma żadnego problemu, ale już jak formatujesz dysk to czuć że coś nie tak bo długo trwa, no ok idziemy dalej.
Po tym formatowaniu pojawił się dysk :uf:, no to ciach pliczek 500KB copy na dysk o działa

, no to co kopiujemy pliczek 5G, ciach leci 150MB/s ale czad

umny:, za chwile, co jest 3

spada do, no dosłownie do "0" na jakieś 5min, k....a po 5min znowu 150Mb/s leci tylko że znowu przez 30sec, potem już nie czekałem bo po 10min nawet nie ruszyło dalej.
Zaglądałem na QNAPA co by sprawdzić czy dyski mrugają a one tak jakby nic nie zapisywały i tyle !
Na tym skończyłem i się wk.....m, zadzwoniłem do EPA i potwierdzili że mają podobne zgłoszenia na tym koniec zabawy z QNAP do innych celów niż SMB :-(
Pozdrawiam szczęśliwców którym wszystko śmiga !!!
Michał