Recenzja QTS - Całkowite rozczarowanie

Niby twoim zdaniem gdzie powinien być przetrzymywany system wbudowana pamięć to jedynie instalator!
Mieć dedykowane MMC? Z mojej perspektywy QNAP ma klienta za debila: Na dysku użytkownika tworzy partycję md9, na którą co chwila trafiają logi. W efekcie tego usypianie nie działa a dysk co chwila kręci. Jak dyski spięte w RAID 1 to jest jeszcze gorzej bo oba zaczynają mielić.
W reklamie chwalą się poborem prądu na poziomie pojedynczego Watta, co jest całkowitym, nieosiągalnym na tym systemie, kłamstwem.

• Lubię to
Reakcje: paul klacska
Mam takie pytanie. A ktoś w ogóle ma z nimi kontakt?
Może warto zebrać to wszystko do kupy i im wysłać. Może się ktoś w końcu tam ogarnie.

Mieć dedykowane MMC?
A moim zdanie nie, nie powinno mieć dedykowanego MMC! I to rozwiązanie idealnie pasuje do takich zastosowań jak by był dedyk płakał byś że za wolny że za mały.

W reklamie chwalą się poborem prądu na poziomie pojedynczego Watta, co jest całkowitym, nieosiągalnym na tym systemie, kłamstwem.
Może pokaż tą reklamę wybranie warunków najbardziej dogodnych aby coś pokazać w reklamie swojego produktu chyba nie jest karalne?
A wydaje mi się że kłamiesz! albo specjalnie nie dopowiadasz.

mmc można dorobić
+ 500 zł do ceny dla pana za moduł 16 GB - kość jest tania .. ale sama sie nie wlutuje .. o i jeszcze trzeba miejsce na płycie znaleść i podciągnąć nowe układy do obsługi tego
co tak na prawdę GÓWNO zmieni, biorąc pod uwagę prędkości tych jednostek , hehe
no ale przecież @hehenblad to specjalista - wie dużo lepiej jak produkować takie nasy!

co jeszcze ? frytki ? zimne piwo ?
na razie zostały poruszone OPINIE i tego się trzymajmy.

Mam takie pytanie. A ktoś w ogóle ma z nimi kontakt?
Może warto zebrać to wszystko do kupy i im wysłać. Może się ktoś w końcu tam ogarnie.
Na główny forum QNAPa piszą o tym od lat. W QNAP mają świadomość zapisywanych logów i felernego rsyslogd.

jak by był dedyk płakał byś że za wolny że za mały
Jakby nie zapisywało to logów do /mnt/HDA_ROOT/.logs na wszystkich dyskach to bym zaakceptował. To jak zrobili jest nieakceptowalne jako NAS do domu.

mmc można dorobić
+ 500 zł do ceny dla pana za moduł 16 GB - kość jest tania .. ale sama sie nie wlutuje .. o i jeszcze trzeba miejsce na płycie znaleść i podciągnąć nowe układy do obsługi tego
Jaki wysryw.

0.1+0.2!==0.3 napisał:
jak by był dedyk płakał byś że za wolny że za mały
Jakby nie zapisywało to logów do /mnt/HDA_ROOT/.logs na wszystkich dyskach to bym zaakceptował. To jak zrobili jest nieakceptowalne jako NAS do domu.
Dokładnie potwierdziłeś to co napisałem nie ma szans tobie dogodzić!
"Znam cię. Nie jesteś jedynym, który został przeklęty wiedzą." :ROFLMAO:

nie ma szans tobie dogodzić
Cieszę się, że z taką pewnością siebie potwierdzasz coś, czego najwyraźniej nie zrozumiałeś.
Problem nie polega na tym, że "nie da się mnie zadowolić", tylko na tym, że urządzenie nie robi tego, co robić powinno. To nie kwestia mojego widzimisię, tylko faktu, że tryb uśpienia po prostu nie działa. Co więcej, teraz jak wiem co to robi, to nie tylko powoduje zwiększenie poboru prądu, hałas i grzanie się, ale spowoduje znacznie szybszą awarię wszystkich dysków (bo md9 spieli w RAID1 na wszystkie dyski).

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. qnap arm
  2. Ssd m.2 instalacja
  3. usunąć folder
  4. instalacja koi
  5. wolny 2.5g
  6. Folder udostępniony dla zewnętrznego IP