- 9 Październik 2023
- 16 095
- 5
- 950
- 153
- 23
- QNAP
- null
- Ethernet
- null
Mieć dedykowane MMC? Z mojej perspektywy QNAP ma klienta za debila: Na dysku użytkownika tworzy partycję md9, na którą co chwila trafiają logi. W efekcie tego usypianie nie działa a dysk co chwila kręci. Jak dyski spięte w RAID 1 to jest jeszcze gorzej bo oba zaczynają mielić.Niby twoim zdaniem gdzie powinien być przetrzymywany system wbudowana pamięć to jedynie instalator!
A moim zdanie nie, nie powinno mieć dedykowanego MMC! I to rozwiązanie idealnie pasuje do takich zastosowań jak by był dedyk płakał byś że za wolny że za mały.Mieć dedykowane MMC?
Może pokaż tą reklamę wybranie warunków najbardziej dogodnych aby coś pokazać w reklamie swojego produktu chyba nie jest karalne?W reklamie chwalą się poborem prądu na poziomie pojedynczego Watta, co jest całkowitym, nieosiągalnym na tym systemie, kłamstwem.
Na główny forum QNAPa piszą o tym od lat. W QNAP mają świadomość zapisywanych logów i felernego rsyslogd.Mam takie pytanie. A ktoś w ogóle ma z nimi kontakt?
Może warto zebrać to wszystko do kupy i im wysłać. Może się ktoś w końcu tam ogarnie.
Jakby nie zapisywało to logów do /mnt/HDA_ROOT/.logs na wszystkich dyskach to bym zaakceptował. To jak zrobili jest nieakceptowalne jako NAS do domu.jak by był dedyk płakał byś że za wolny że za mały
Jaki wysryw.mmc można dorobić
+ 500 zł do ceny dla pana za moduł 16 GB - kość jest tania .. ale sama sie nie wlutuje .. o i jeszcze trzeba miejsce na płycie znaleść i podciągnąć nowe układy do obsługi tego
Dokładnie potwierdziłeś to co napisałem nie ma szans tobie dogodzić!Jakby nie zapisywało to logów do /mnt/HDA_ROOT/.logs na wszystkich dyskach to bym zaakceptował. To jak zrobili jest nieakceptowalne jako NAS do domu.0.1+0.2!==0.3 napisał:jak by był dedyk płakał byś że za wolny że za mały
Cieszę się, że z taką pewnością siebie potwierdzasz coś, czego najwyraźniej nie zrozumiałeś.nie ma szans tobie dogodzić