Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używasz przestarzałej przeglądarki. Może ona nie wyświetlać poprawnie tej lub innych stron internetowych. Powinieneś zaktualizować swoją przeglądarkę lub użyć alternatywnej przeglądarki.
Kilka dni temu zacząłem dostawać powiadomienia mailowe z QuFirewall w momencie kiedy QNAP zostaje na chwilę odłączony od sieci i ponownie połączony. Wtedy przychodzą wiadomości typu:
I tak kilkadziesiąt razy, gdzie są różne protokoły i różne porty.
Dodatkowo QNAP jest spięty z drugim QNAPem w innej lokalizacji poprzez VPN. Kiedy połączenie jest zerwane i ponownie nawiązane to przychodzą podobne maile, tylko w miejscu źródła podany jest adres IP drugiej lokalizacji.
Qnap wprowadził do Qufirewall taką opcję, która sama dodaje podsieć jaką Qnap uzyska z DHCP.
Wg mnie wyszli naprzeciw tym wszystkim, którzy nie potrafili ogarnąć podstawowego dostępu do qnap z włączonym firewall i się blokowali.
W skrócie aplikacja network interface sprawdza (wg NCSI) który interfejs jest aktywny (jako gateway)i jego podsieć dodaje do qufirewall.
Ostatnio zmieniałem UPSa i wszystko odłączałem/podłączałem i takie alerty tez miałem
Dzięki za wyjaśnienie, jakoś ostatnio nie jestem na bieżąco ze zmianami.
Teraz patrzę i faktycznie jest coś takiego jak Restricted security oraz Auto-LAN discovery.
Nie pozostaje nic innego jak wyłączyć mailowe powiadomienia z QuFirewall