Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używasz przestarzałej przeglądarki. Może ona nie wyświetlać poprawnie tej lub innych stron internetowych. Powinieneś zaktualizować swoją przeglądarkę lub użyć alternatywnej przeglądarki.
Cześć,
Szybkie pytanie
Obecnie mam taki zestaw
DYSK 2TB X 2 (RAID 1)
DYSK 1,5 TB (Obecnie nie podłączony)
I teraz pytanie czy iść w stronę RAID10 czyli dokupić dysk 2 TB lub 1,5 TB czy kupić dysk SSD na system oraz VM i raz na jakiś czas robić backup danych z SSD na RAID1??
Kto coś doradzi
Witam,
Właśnie ustawiam nowego NASa i mam też dylemat, bo posiadam 2x SSD 128GB i 2x RED 3TB.
Wstępnie zakładałem że postawię na SSD RAID 0 system a na REDach RAID 1 Storage.
I nie wiem jak to zestawić aby miało ręce i nogi
1. Czy wkłądam Tylko SSD i konfiguruję RAID 0 oraz system.
2. A na drugi etap wkładam REDy i tworzę RAID 1
Na systemie mi nie zalezy mogę postawić ponownie ale chciałbym na HDD mieć RAID 1 jako główny storage (Multimedia, baza danych itp) a na samych SSD System
i no właśnie czy na pewno się rozjedzie RAID 1 na 2 redach po padzie macierzy złożonej z SSD
Jeśli na SSD postawisz system w raid 0 i Ci padnie to tracisz konfigurację i konta użytkowników.
Dane na hdd zostaną . Apki będą się instalować na SSD.