Kręci, ale po zalogowaniu nie mam podanej ani temperatury, ani obrotów wentylatoraale kręci się on czy nie ?
bo komunikat jedno a rzeczywistość drugie.
https://shop.qnap.com/index.php?route=product/product&path=541_521&product_id=353
wentylator 92x92x25 - 4 pin
ale równie dobrze moze to oznaczać uszkodzenie płyty głównej ... zrobiłeś może restart w międzyczasie ?
ale równie dobrze moze to oznaczać uszkodzenie płyty głównej ... zrobiłeś może restart w międzyczasie ?
Tak, zaraz po tym jak to zauważyłem.https://shop.qnap.com/index.php?route=product/product&path=541_521&product_id=353
A teraz joke: TS-251 nie ma wyświetlaczaszykuj się na akcję z rezystorem ok 100ohm, są opisy na forum co i jak, pewnie kilka dni pobiega z takim komunikatem a może i nawet tygodni, potem ...system booooooooooooting na wyświetlaczu
A tak poważnie, to co? Wymiana MOBO serwis, jakie są orientacyjne koszta naprawy?
no to co ?A teraz joke: TS-251 nie ma wyświetlacza
1. primo wymień wentylator
2. jak to nie pomoże , to robisz akcje z rezystorem 100 Ohm -> Udzielamy pomocy - TS-453Pro - reanimacja | Strona 2 jak nie czujesz się na siłach - zanieś do serwisu laptopów i daj im tego linka .. koszt roboty samemu (jak masz lutownice) to 50 gr ??
powiem tak .. jak siądzie płyta - to taniej Ci kupić nowego nasa.
50 gr to jak jakiś wypasiony będzie ten rezystor
, jak cokolwiek, kiedykolwiek, lutowałeś to poradzisz sobie bez problemu.
ps. fakt zapomniałem, że tam brak wyświetlacza
ps. fakt zapomniałem, że tam brak wyświetlacza
bo ma długie dwie nóżki z złota ;P50 gr to jak jakiś wypasiony będzie ten rezystor