Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używasz przestarzałej przeglądarki. Może ona nie wyświetlać poprawnie tej lub innych stron internetowych. Powinieneś zaktualizować swoją przeglądarkę lub użyć alternatywnej przeglądarki.
Tak zgadza się, połapałem się chwilę po mojej odpowiedzi. Pozostaje tylko albo obudowa PC z gniazdem SATA na wierzchu (mam akurat Gladius M40) albo dodatkowa tacka do NAS, która będzie wkładana w miejsce dysku global hot-spare. Wkładanie do gniazda SATA jest uciążliwe, bo Windows nie widzi dysku online, tylko wymaga ponownego uruchomienia. Nie sprawdzałem czy nie wystarczy dać w menedżerze urządzeń "skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu". Przekładanie dysku do NAS wydaje się być najwygodniejsze i najbardziej wydajne.
Musisz mieć w BIOS'ie na kompie ustawiony tryb AHCI, wtedy można dyski SATA wkładać na gorąco. Niestety system też musisz mieć zainstalowany w tym trybie.
Najczęściej jednak występują ograniczenia wielkości dysków w takich wynalazkach, a - pomimo standaryzacji - najlepiej odnaleźć wiarygodną informację o współpracy konkretnego modelu dysku.
W USA obudowa jest do kupienia od $22,99 + p&p
Google mówi: Sabrent External Lay-Flat Docking Station - ponoć i 10TB obsłuży...