Pomoc Tailscale vs mapowanie dysku

Morfius78

Passing Basics
Beginner
29 Listopad 2017
22
5
3
47
QNAP
TS-453 Pro
Ethernet
40 GbE
Cześć,

Mam problemem z tailscale. Przez www łaczy się z NAS i wszystko działa.
Ale jak mam zmapowane dyski (używam adresy tailscale) to widzę głóne katalogi i nie mogę się dostać do środka.
Czyli przez www wchodzę na adres z tailscale http://100.xxx.xxx.xxx:8080 i wszystko działa
Jak zamapuje dysk w win11 na ten sam adres 100.xxx.xxx.xxx\udziel to widzę główną listę katalogów ale nie mogę dostać się do środka.
Użytkownik ten sam do logowania.

Możecie pomóc, dzięki.

Brak dostępu do zasobu dla użytkownika. Nadaj dostęp przez FileStation i zaznaczyć dziedziczenie uprawnień do elementów podrzędnych (jeżeli oczywiście tak chcesz).

• Lubię to
Reakcje: SiewcaRyżu
Wiesz, jestem zwykłym użytkownikiem samoukiem, Windowsa musiałem nauczyć się trochę obsługiawać bo tylko w tym systemie istnieją specyficzne programy których używam.
NAS potrzebny mi głównie do wykonywania kopii, nawet kilka razy zrobiłem maszynę wirtualną. I generalnie tyle, korzystam z poradników YT i innych. Co kto łaskawy to napisze pkt po pkt jak debilowi co i jak zrobić. Znalazłem poradnik Tails i tu próbowąłem sił swoich, mój dostawca nie zapewnia stałęgo IP więc wszelkie VPN nie ruszyły. Tails jak widać też nie do końca, Myślałęm, że problem jest w weryfikacji dwuetapowej, ale stworzyłem nowego użytkownika bez weryfikacji i też klapa, i co wpadne na jakiś pomysł to próbuje,
A to co Ty napisałeś, to jakieś czary jak dla mnie, Ale się nie poddaje poszukam w necie co i jak. Dzięki za podanie kierunku dalszego rozwoju, chociaż w moim wieku rozum już nie ogarnia wszystkiego :)
Miłego.