maciejka104

Entry Technician
Q Associate
10 Sierpień 2014
47
4
8
50
QNAP
TS-653D
Ethernet
1 GbE
Witam

jak w temacie - zestaw TS-212 plus drukarka HP LJ 1020 podłączona po USB.
Drukarka podłączona do komputera działa poprawnie, QNAP oczywiście równiez sprawny natomiast po podłączeniu drukarki do QNAP jest widoczna w QNAP oraz jako usdostępniona.
W trakcie instalacji na windows 8.1 prosi o sterowniki i instaluje się bez problemu natomiast po prostu nie drukuje.
Na innym komputerze z windowsem 7 podobna sytuacja.

Witaj
Szczerze to daj sobie spokój z tą drukarką jak i 1005, 1018, 1022. Ile ja kiedyś czasu i zębów zmarnowałem na nie a i tak w poniedziałek działała a we wtorek już nie.

Masz nawet na wiki qnapa jak to odpalić
Please, Zaloguj or Załóż konto to view URLs content!

Ale nie zakładaj, że będzie to cały czas działać.

Link już aktywny i zassane :). Wielkie dzięki! Akurat teraz pada mi jeden z dysków :!więc nie mogę teraz nic przetestować... Jak tylko się z tym uporam to zamelduję czy to działa. Pozdrawiam.

• Lubię to
Reakcje: Silas Mariusz
Jeśli można, dopiszę się do tematu. Mam dokładnie taki sam problem. Linki, które znalazłem w tym temacie, nie działają. Czy możliwe jest, żeby je poprawić lub wystawić gdzieś plik, który umożliwia naprawę problemu z laserJetem 1020?

Prosze o podpowiedź :
Q700/Ts-219 z FW 4.3.x - HP1020 nie działa.
Downgrade FW do 3.8.x - drukarka działa...
Po restarcie NAS nie widzi dysku. WD 1TB którego nie ma na liście kompatybilnych a który pracował przy FW 4.3.x

Czy QPrinter rozwiąże ten problem ? Tzn działające HP na FW 4.3.x?

tapatalk

Mój Qnap (TS-212) widzi drukarkę (HP LaserJet1020) połowicznie. Wykazuje ją w 'Podłączone urządzenia zewnętrzne' jako HP LaserJet 1020, ale w Panelu sterowania, w urządzeniach zewnętrznych, już jej nie ma. W sieci też jej nie widać. Co mogę zrobić? :)

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. 1018