Pomoc Ts 239 pro+ nie chce sie wlaczyc

LukasX78

Passing Basics
Beginner
11 Grudzień 2014
17
4
3
55
QNAP
TS-x39 Pro+
Ethernet
100 Mbps
Witam. Pare dni temu kupilem swoj pierwszy NAS ts 239 pro+ i tego samego dnia zamowilem dyski twarde. Dzis przyszly i zadowolony podlaczylem urzadzenie i wystartowalem. Minelo 15 minut a moj Qnap glosno szumi i nie jest widoczny w Qnap finder. Prosze o pomoc albo choc rozwiac moje zludzenia poprzez stwierdzenie ze cos sie popsulo.

Dziekuje ale reklamacja wyszla pare miesiecy temu. Najwyzej zwroce czlowiekowi od ktorego kupilem. Szkoda bo troche ten NAS mi sie spodobal. Sprobuje wykluczyc zasilanie i dyski. Niby sa dedykowane ale wczoraj kupione.

Nawet nie wpadlem na to aby po kupnie sprzetu zaglebiac sie w specyfikacje zasilacza. Wejscie to samo kolor ten sam. Jedno mnie tylko od poczatku dziwilo...Qnap 239 II + to naprawde zacnie wygladajace urzadzeńie a dolaczony zasilacz wyglada troche jak z nie tej bajki...taki troche tandetny.

No i problem rozwiazany do tego w jak pristy sposob. Mialem w kartonie z NAS zasilacz ktory podlaczylem.. 0,5 ampera. Cos mi sie wydaje ze trzeba wiecej ...tak ze 3 ampery
Co to za firmy od której kupiłeś ten sprzęt? Albo który dystrybytor: EPA Systemy, FEN, Veracomp, AB, ABC-DATA? Chętnie pocisne w takiej kwestii. Sprzęt firmy QNAP, ktory dostajesz zawsze ma być fabrycznie nowy.

Urządzenie kupiłem z drugiej ręki po rocznej eksploatacji. Po prostu przypadkowa zamiana zasilacza ale mam już oryginalny. Niestety problem nie minął. Jest lepiej co nie znaczy ze dobrze. Jeżeli włożę 1 dysk którykolwiek w którykolwiek slot wszystko działa. ..do momentu kiedy drugi dysk nie pojawi się w kieszeni. Wówczas znów to samo. Nie mam zbyt dużego pojęcia o elektrycy czy właściwościach dysków ale nie sądzę aby wina leżała po stronie urządzenia gdyż podłączyłem thecusa 2520 i jest to samo. Przyznaję ze mam tylko te dwa dyski z qnapa które też włożyłem do thecusa. Macie jakiś pomysł.

nie wiem nad czym sie zastanawiasz - udowodniles ze dyski wolozne do dwoch roznych nasow zachowuja sie jak uszkodzone , czyli po prostu sa uszkodzone!
Do reklamacji
Niby tak, ale dwa uszkodzone?
Może włóż je najpierw do pc sprawdź smart, przeleć je hdtune albo innym everest'em w stresie.

Ok, przeczytałem jeszcze raz ,od początku tym razem.

Dopuki nie sprawdzi tych dysków w komputerze i nie przejrzy smart pewnosci nie będzie, ale dyski raczej
to nie będą.
Prędzej zasilanie albo kontroler na płycie uwalony przez nie prawidłowe zasilanie.