Witam ponownie wracam z ponowna prośbą o pomoc w ustawieniu USB Adapter Netis WF2190. Ze względu że moja poprzednia karta wifi Netgear A6210 nie została wykryta więc zakupiłem "kompatybilną" z listy Qnap Netis WF2190. Problem w tym, że nie mogę się połączyć z zewnątrz oraz żadne usługi nie działają. Próbowałem ręcznie jak i z automatu, ustawianie w serwerze i moim routerze Netgear D6400 też na nic się zdały. Jakieś sugestie ?
Póki co tak ustawiłem na nowo i dalej nic. Problem jeszcze jest taki że serwer po zerwaniu połączenia (np: restart routera) pomimo zaznaczenia żeby się łączył automatycznie to nie chce tego zrobić, więc muszę kabel podpiąć i uruchomić połączenie jeszcze raz. Teraz UPNP wyłączyłem w routerze i ręcznie poustawiałem kilka portów (porty wziąłem z poprzedniej konfiguracji). IP jakie Qnap ma to (wifi) 192.168.178.6 (eth) 192.168.178.15. Dodam jeszcze, że porty ustawiałem już kiedyś na różnych routerach więc zawsze działało tylko teraz z tym Wifi coś się gryzie.
Daj screeen z Qnap > Panel Sterowania > Sieć > zakładka TCP/IP oraz zakładka Sieć Bezprzewodowa
Też mnie to ciekawiło więc nawet jak ręcznie wrzuciłem to tez się nie pokazuje.
Możesz spróbować połączenia do sieci na 2,4 Ghz przy routerze ustawionym w tryb n? I jeszcze jedno, czy karta podłączona do portu USB 3.0 czy 2.0?
Wróć do stabilnej wersji softu, podepnij kartę do USB 2.0 i do wi-fi 2,4 GHz standard n