- 2 Styczeń 2016
- 514
- 21
- 18
- 41
- QNAP
- TS-x51
- Ethernet
- null
Witam
Od blisko 2 lat mam TS-251 na którym jest wirtualka z XP
Odpukać wszystko chodzi dobrze, na wirtualce mam dwa programy jeden od firmy kurierskiej której to program potrzebuje bazę MSQL.
A drugi prosty program do faktur.
Teraz zmieniam program do fakturowania który również będzie pracował na MSQL.
Aby programy działały o każdej porze są zainstalowane na wirtualce która chodzi 24H.
Teraz zastanawiam się czy TS-251 to uciągnie podejrzewam że tak w razie czego zwiększam ram z 4 na 8GB.
Do czego zmierzam, zastanawiam się nad zmianą systemu operacyjnego na wirtualce z XP na W7.
Informatyk który instalował bazę z firmy kurierskiej był bardzo pozytywnie zaskoczony płynnością Xp, nie wiedział że to wirtualka a sądził że PC
pracował przez TeamViewer.
Teraz mam dylemat skoro xp płynnie działa czy zmieniać go na W7.
Myślę nad W7 pod kontem bezpieczeństwa danych, wsparciem (łatki systemu itd)
Ale TS-251 dostanie pewnie po garach gdybym zainstalował W7.
Teraz czy zostać przy XP i czy to bezpieczne ?
Czy jednak zalecacie migracje na W7 ale jaki Qnap do tego wybrać.
Przyznam że jest bardzo mały wybór. TS-251 producent tłucze pewnie od 2-3 lat a cena stoi o dziwo w miejscu mimo że model jest już stary.
TS-251+ lub TS-451+ jest już chyba ponad rok na rynku a cena zamiast maleć rośnie, rok temu TS-451+ kosztował około 2000zł a teraz z 2300zł :O.
Qnap wypuszcza pełno modeli na atomach i celeronach nie ma modeli z i3 jak już coś to już duże drogie pudełka jak TVS-471 lub TVS-682.
Nie ma nic pośrodku model z i3 za około 3000zł dla amatora
Pomału znów zaczynam myśleć o wróceniu na PC jako serwer na allegro komputery np HP z i5 kosztują około 500zł !!!
HP Z210 WORKSTATION SFF i5-2400 4GB 250 RW 7PRO FV
Model serwera: QNAP Ts-251
Od blisko 2 lat mam TS-251 na którym jest wirtualka z XP
Odpukać wszystko chodzi dobrze, na wirtualce mam dwa programy jeden od firmy kurierskiej której to program potrzebuje bazę MSQL.
A drugi prosty program do faktur.
Teraz zmieniam program do fakturowania który również będzie pracował na MSQL.
Aby programy działały o każdej porze są zainstalowane na wirtualce która chodzi 24H.
Teraz zastanawiam się czy TS-251 to uciągnie podejrzewam że tak w razie czego zwiększam ram z 4 na 8GB.
Do czego zmierzam, zastanawiam się nad zmianą systemu operacyjnego na wirtualce z XP na W7.
Informatyk który instalował bazę z firmy kurierskiej był bardzo pozytywnie zaskoczony płynnością Xp, nie wiedział że to wirtualka a sądził że PC
pracował przez TeamViewer.
Teraz mam dylemat skoro xp płynnie działa czy zmieniać go na W7.
Myślę nad W7 pod kontem bezpieczeństwa danych, wsparciem (łatki systemu itd)
Ale TS-251 dostanie pewnie po garach gdybym zainstalował W7.
Teraz czy zostać przy XP i czy to bezpieczne ?
Czy jednak zalecacie migracje na W7 ale jaki Qnap do tego wybrać.
Przyznam że jest bardzo mały wybór. TS-251 producent tłucze pewnie od 2-3 lat a cena stoi o dziwo w miejscu mimo że model jest już stary.
TS-251+ lub TS-451+ jest już chyba ponad rok na rynku a cena zamiast maleć rośnie, rok temu TS-451+ kosztował około 2000zł a teraz z 2300zł :O.
Qnap wypuszcza pełno modeli na atomach i celeronach nie ma modeli z i3 jak już coś to już duże drogie pudełka jak TVS-471 lub TVS-682.
Nie ma nic pośrodku model z i3 za około 3000zł dla amatora
Pomału znów zaczynam myśleć o wróceniu na PC jako serwer na allegro komputery np HP z i5 kosztują około 500zł !!!
HP Z210 WORKSTATION SFF i5-2400 4GB 250 RW 7PRO FV
Model serwera: QNAP Ts-251