No i wreszcie się zdecydowałem, wczoraj wieczorem zamówiłem, teraz paczka jest w drodze więc na jutro powinno być. A wybór padł ostatecznie na Samsunga 970 Evo Plus 500GB. Dlaczego ten a nie inny?
- jest na liście kompatybilnych dysków więc w razie czego helpdesk nie będzie marudził
- ma bardzo dobre parametry, które obecnie nie będą w 100% wykorzystane, ale w razie przesiadki na inny model QNAPa czy decyzji o dokupieniu karty rozszerzeń, to wtedy będę miał już odpowiedni dysk
- podobno się mocno nie grzeje więc nie powinno być problemów z chłodzeniem
-
@pigers go polecał
Kiedyś już o tym pisałem, że wybrałem ten dysk, miała mi żona pod choinkę kupić jak była promocja przed świętami, ale nie zdążyła
A potem jakoś mi było szkoda wydać pieniądze i tak zwlekałem z decyzją. A przy okazji skorzystałem z pewnej nowej dla mnie strony co robi cashbacki za zakupy m.in. na allegro więc mi wyszło nawet trochę taniej niż wtedy przed świętami
Niby w podobnej cenie wyjściowej (albo niewiele więcej) można by kupić jakiejś innej firmy o pojemności 1TB, ale od kilku lat mam system na SSD 500GB, trzymam tam jakieś "tymczasowe" rzeczy i miejsca wolnego jest aż nadto. Więc nawet jak wreszcie znajdę czas na zabawy z VM to te 500GB wydają się wystarczające.
Jak tylko zainstaluję dysk i skonfiguruję system to zrobię testy i pochwalę się tu wynikami.