Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używasz przestarzałej przeglądarki. Może ona nie wyświetlać poprawnie tej lub innych stron internetowych. Powinieneś zaktualizować swoją przeglądarkę lub użyć alternatywnej przeglądarki.
Istotne jaką masz wersję softu. U mnie ten TvHeadend też działał do czasu zainstalowania 4.2.1 01/02/2016. Tu zmieniło się jajko i jak nie będzie w jajku wkąpilowanych sterowników to żadna paczka TvH niestety nie pomoże.
Rozpakowujemy i wchodzimy do /share/qnap-dev/GPL_QTS/src/linux-4.2
kopiujemy .config.old do .config i modyfikujemy:
Kod:
CONFIG_MEDIA_DIGITAL_TV_SUPPORT=y
Kompilujemy.
Wcześniej trzeba mieć zainstalowane entware i pakiety.
Mam zainstalowanych dużo, ale tak na szybko te powinny wystarczyć (mogę załączyć pełną listę, nie wiem na chwilę obecną, które są wystarczające).
Kod:
binutils - 2.27-1
busybox - 1.28.3-2
gcc - 6.3.0-1b
glib2 - 2.55.1-1
make - 4.2.1-2
sed - 4.4-1
Instalujemy dockera linuxserver/tvheadend.
W zakładce Device najlepiej zaznaczyć Run containers in privileged mode co da dostęp dockerowi do /dev/* czyli do tunera, ale chyba i do grafiki celem reenkodingu, gdy będzie potrzebny.
W dokerze trzeba jeszcze ustawić uprawnienia do gałęzi /dev/dvb:
Zakładając, że plik ściągasz jak napisane do katalogu roboczego: /share/qnap-dev i go rozpakowujesz to powinien zapewne sie rozpakować do /share/qnap-dev/GPL_QTS