Status
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Dlugoszp

Passing Basics
Beginner
4 Czerwiec 2014
15
6
35
Odznaki
13
Warszawa
QNAP
TS-x20/TS-x21
Ethernet
802.11n (Wi-Fi 4)
Poz.
1

Witam

Ostatnio ( kilka miechów temu ) chyba się zmieniło oprogramowanie TwonkyMedia i coś chyba poszło nie tak , albo ja nie umiem tego skonfigurować.
Wcześniej nie miałem żadnych z tym problemów, a teraz gubi ścieżki, czasem tv w ogóle nie widzi serwera DLNA i zawiesza mi się przez to cały tv...

Ma ktoś podobne problemy z tym programem? A może po prostu polecicie jakiś lepiej działający program do współdzielenie plików multimedialnych...

-Mnie zaczyna szlak trafiać jak w połowie filmu wszystko się zawiesza i nie idzie nic zrobić...

Też mam problem z Twonky, po każdorazowym uruchonieniu NAS'a muszę udostępniać katalogi. Po wyłączeniu nie zapamietuje mi udostępnionych katalogów. Wcześniej tego nie było ...

a jaku u Ciebie wygląda sprawa serwera DLNA z udostępnianiem zasobów? Ja mam problem z widocznością udostępnionych katalogów przez serwer DLNA, po prosu ich nie widać pomimo tego że są odhaczone. Kiedyś to też mi działało a teraz kicha.

Na tym "fabrycznym" miałem problemy: gubienie ścieżek, wywalanie z katalogu podrzędnego do głównego, w trakcie oglądania filmu po postu wywalało lub zawieszało się urządzenie - czasem nie było ich widać ( katalogów ), dopiero po odświeżeniu pojawiały się ale też czasem był wymagany restart DLNA... Póki co, na tym Twonky z pakietów - działa.... :D - piszę głównie o TV... na innych urządzeniach nie sprawdzałem
Nie wiem na ile to się komy przyda, ale zauważyłem pewną zależność. Jeżeli podłączam do QNapa dysk zewnętrzny ( przez USB ), dodaję tą ścieżkę do DLNA, później dysk odłączam i ponownie podpinam ( za jakiś czas ) ,to muszę odnowa wskazywać ścieżki - inaczej ich nie pamięta.

Ja jadę tylko z dysków wewnętrznych. Wystarczy, że wyłączę serwer, to po odpaleniu musze znowu robić przydziały na Twonky. Sprawdzałem to na TV, kinie domowym i na Blueray'u. Nie działa. Moim zdaniem jest problem z serwerem a nie z urządzeniami odbiorczymi.

Najpewniej nie jest ten serwer kompatybilny.... Producent mojego tv powiedział, że nie odpowiadają za inne serwery i ze jedynie polecają swoje. Dla LG jest to smart share i tutaj gwarantują poprawną komunikację...

Ok, tylko że wcześniej działało wszystko i serwer DLNA i Twonky. Moim zdaniem coś się popsuło po zmianie firmware. Tylko nie zauważyłem od której wersji to się stało bo ostatnio obserwuję czy upgrade firmaware poprawia ten problem

Zdaje sie, ze kaktus kaktus ' owi chodzilo o ten topic forum.qnap.net.pl/temat/ts-212-twonkymedia-rozłącza-po-ok-15-20-min.5027/
tutaj tez jest poruszona kwestia DNLA forum.qnap.net.pl/temat/ustawienia-dlna.5738
ogolnie to ja bym sobie dal z tym spokoj i poszukal innego rozwiazania, niz katowaniem sie DNLA - to jak postawienie GameBoy Color na Smart Watch'u - da sie - tylko po co? no i jeszcze ta "wydajnosc".

Status
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.