Rozwiązany Upgrade CPU w TS-509 Pro

Dyskusja w 'Serwisowanie elektroniki oraz modyfikacje' rozpoczęta przez użytkownika jarlath, 24 Styczeń 2009.

Ładowanie...
  1. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    00:49
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Witam,
    Sprawdziłem u siebie jeszcze jedną możliwość, wygląda na to, że jednak nie jest tworzony jakiś inny dodatkowy punkt montowania. Może SiLAS da rade rozeznać jaki skrypt jest wywoływany w trakcie wciścięcia przycisku COPY. Dodatkowo zaistalowałem nowy OS 3.2.4 Build 0315T i dalej działa jak trzeba.
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 443
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    01:49
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    @z-ka
    poradziles sobie z tym problemem?
    jesli nie to daj znac na GG
     
  3. pluszzz
    Offline

    pluszzz Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    24 Luty 2009
    Wiadomości:
    10
    Miejscowość:
    Wawa
    Local Time:
    00:49
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69L
    Ethernet:
    802.11n
    TS-x69L 802.11n
    W TS-639 Pro jest procesor Atom N270. Niestety nie bardzo da się go upgradować, bo wszystkie nowe procesory Atom są na inny socket :-( Sam chciałem wymienić procka na 2 core z 4ma wątkami, ale rozłożyłem ręce po wyjęciu płyty głównej z obudowy.

    Jeśli ktoś się tym bawił i udało mu się wymienić procek na nowszego Atoma np. D500 to niech się pochwali ;)
     
  4. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    00:49
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Witam,
    1. Procesory Atom są wykonywane i instalowane w technologii BGA - bez podstawek, na "kulkach" i bez specjalistycznych narzędzi i doświadczenia nie ma co ruszać
    2. Raczej nie kupisz detalicznie procesorów Atom
     
  5. pluszzz
    Offline

    pluszzz Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    24 Luty 2009
    Wiadomości:
    10
    Miejscowość:
    Wawa
    Local Time:
    00:49
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69L
    Ethernet:
    802.11n
    TS-x69L 802.11n
    Masz rację, następnego dnia szperałem w sieci i jedyna opcja to wymiana NASa na nowszego :-( No ale przeżyje i z tym ;)
     
  6. ienek
    Offline

    ienek Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    20 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    38
    Local Time:
    00:49
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0

    A może to wina systemu plików? Masz na pendraku NTFSa a kolega jarlath ma standardowego FATa...


    ===================================================================
    OPSS, sorry za odgrzebywanie starego tematu ;)
     
  7. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    00:49
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Kod (Text):
    1.  USB mount point does not exist!
    Kurde to jak z F1 i Małyszomanią, każdy jest teraz specjalistą od linucha. Wrrr przecież pisze, że nie ma punktu montowania a nie jakiś problem z filesystem. Działa mi FAT32, NTFS, EXT3, EXT4, EXT2, ....
    Prawdopodobnie bug w skrypcie obsługującym przycisk, albo w strukturze katalogów. Podaj wynik dmesg po wciśnięciu przycisku
    Staroć się nieźle odgrzebuje - WIELKIE SORKI za OFFTOPIC
    ech łindosiarze.
     
  8. z-ka
    Offline

    z-ka Moderator Contributor

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    274
    Local Time:
    01:49
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    @jarlath

    No dobra. Wjechales mi na ambicje. Zainstalowalem Linuxa i zaczalem sie go uczyc. Podoba mi sie a i problem z niemoznoscia odczytu z pendrive'a sie wyjasnil. Wychodzi na to (przynajmniej u mnie), ze trzeba przed uzyciem dany dysk (pendrive czy co tam chcecie podlaczyc) sformatowac w Qnapie. Wtedy odczyt idzie bez najmniejszego problemu i problem znika.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.