Rozwiązany Upgrade CPU w TS-509 Pro

Dyskusja w 'Serwisowanie elektroniki oraz modyfikacje' rozpoczęta przez użytkownika jarlath, 24 Styczeń 2009.

Ładowanie...
  1. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    23:13
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Witam,
    Sprawdziłem u siebie jeszcze jedną możliwość, wygląda na to, że jednak nie jest tworzony jakiś inny dodatkowy punkt montowania. Może SiLAS da rade rozeznać jaki skrypt jest wywoływany w trakcie wciścięcia przycisku COPY. Dodatkowo zaistalowałem nowy OS 3.2.4 Build 0315T i dalej działa jak trzeba.
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 805
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    23:13
    Oceny:
    +1 508 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    @z-ka
    poradziles sobie z tym problemem?
    jesli nie to daj znac na GG
     
  3. pluszzz
    Offline

    pluszzz Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    24 Luty 2009
    Wiadomości:
    10
    Miejscowość:
    Wawa
    Local Time:
    23:13
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69L
    Ethernet:
    802.11n
    TS-x69L 802.11n
    W TS-639 Pro jest procesor Atom N270. Niestety nie bardzo da się go upgradować, bo wszystkie nowe procesory Atom są na inny socket :-( Sam chciałem wymienić procka na 2 core z 4ma wątkami, ale rozłożyłem ręce po wyjęciu płyty głównej z obudowy.

    Jeśli ktoś się tym bawił i udało mu się wymienić procek na nowszego Atoma np. D500 to niech się pochwali ;)
     
  4. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    23:13
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Witam,
    1. Procesory Atom są wykonywane i instalowane w technologii BGA - bez podstawek, na "kulkach" i bez specjalistycznych narzędzi i doświadczenia nie ma co ruszać
    2. Raczej nie kupisz detalicznie procesorów Atom
     
  5. pluszzz
    Offline

    pluszzz Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    24 Luty 2009
    Wiadomości:
    10
    Miejscowość:
    Wawa
    Local Time:
    23:13
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69L
    Ethernet:
    802.11n
    TS-x69L 802.11n
    Masz rację, następnego dnia szperałem w sieci i jedyna opcja to wymiana NASa na nowszego :-( No ale przeżyje i z tym ;)
     
  6. ienek
    Offline

    ienek Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    20 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    38
    Local Time:
    23:13
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0

    A może to wina systemu plików? Masz na pendraku NTFSa a kolega jarlath ma standardowego FATa...


    ===================================================================
    OPSS, sorry za odgrzebywanie starego tematu ;)
     
  7. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    23:13
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Kod (Text):
    1.  USB mount point does not exist!
    Kurde to jak z F1 i Małyszomanią, każdy jest teraz specjalistą od linucha. Wrrr przecież pisze, że nie ma punktu montowania a nie jakiś problem z filesystem. Działa mi FAT32, NTFS, EXT3, EXT4, EXT2, ....
    Prawdopodobnie bug w skrypcie obsługującym przycisk, albo w strukturze katalogów. Podaj wynik dmesg po wciśnięciu przycisku
    Staroć się nieźle odgrzebuje - WIELKIE SORKI za OFFTOPIC
    ech łindosiarze.
     
  8. z-ka
    Offline

    z-ka Moderator Contributor

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    274
    Local Time:
    00:13
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    @jarlath

    No dobra. Wjechales mi na ambicje. Zainstalowalem Linuxa i zaczalem sie go uczyc. Podoba mi sie a i problem z niemoznoscia odczytu z pendrive'a sie wyjasnil. Wychodzi na to (przynajmniej u mnie), ze trzeba przed uzyciem dany dysk (pendrive czy co tam chcecie podlaczyc) sformatowac w Qnapie. Wtedy odczyt idzie bez najmniejszego problemu i problem znika.