Dzień dobry. Kilkanaście miesięcy temu kupiłem Qnapa i dzięki waszej pomocy krok po kroku (bo jestem amatorem w tych sprawach ) udało mi się skonfigurować Qnapa TS-251. Głównie używałem go do torrentów i PLEXA. Wczoraj niestety świeci mi się kontrolka od HDD na czerwono. Zresetowałem sytem ale nadal to samo. Uruchomiłem przez przeglądarkę system Qnapa i w ustawieniach mam błąd dysku(przepraszam za jakość zdjęcia). Zrobiłem skanowanie sektorów ale nic nie pomogło. Czy czeka mnie wymiana dysku? Czy dane stracone?(teoretycznie widzi dysk ale dysk ma błąd.
- Status
- Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
Rozwiązanie
nazwij odcinki po ludzku ...
Paw Patrol - S01xE01.mkv
Paw Patrol - S01xE02.mkv
wtedy plex złapie
Paw Patrol - S01xE01.mkv
Paw Patrol - S01xE02.mkv
wtedy plex złapie
A gdzie to znajde bo nie widze nigdzie?
Chyba mam
I chyba mam problem bo nie wykryto. Jak podłacze ten uszkodzony dysk pod USB to bede widział zawartość?
Chyba mam
I chyba mam problem bo nie wykryto. Jak podłacze ten uszkodzony dysk pod USB to bede widział zawartość?
tak - ale musisz to robić przez kompa - nie do QJak podłacze ten uszkodzony dysk pod USB to bede widział zawartość?
Dzięki. A znajdę gdzieś jak podłączę po usb uszkodzony dysk pliki torrent? Tak abym mógł je załadować ponownie do rtorrenta na nowym dysku abym mógł je seedowac?
How to Mount an ext Partition on a Mac | Hack My Linux
najpierw przekopiuj dane a potem zajmuj się pierdołami typu rtorrent ...
najpierw przekopiuj dane a potem zajmuj się pierdołami typu rtorrent ...
Cholera myślałem ze podepnę i będzie dysk widoczny. Na windowsie będzie widoczne normalnie?
Dobra zamówione. Teraz czekać na paczkę z adapterem na USB. Na nowym dysku zainstalowałem Rtorrent i PLEX ,niby wszytko dobrze ale nie widzi mi PLEX czasem filmów-bajek które pobrałem.Robię odśwież metadane , usuwam bibliotekę i dodaję od nowa ale nadal nie widzi w tym wypadku PLEX bajki pod tytułem "PSI PATROL"... co robię zle?
Załączniki
1. offtop
2. https://support.plex.tv/articles/200220687-naming-series-season-based-tv-shows/ - mocno ułatwia życie !
3. Plex korzysta z TheTVDB - Paw Patrol lista odcinków Paw Patrol - All Episodes @ TheTVDB
2. https://support.plex.tv/articles/200220687-naming-series-season-based-tv-shows/ - mocno ułatwia życie !
3. Plex korzysta z TheTVDB - Paw Patrol lista odcinków Paw Patrol - All Episodes @ TheTVDB
Rozwiązanie
Dawaj numer konta przeleje 20 zł na piwko!
Czekam jeszcze na adapter IDE na USB aby zgrac dane z dysku uszkodzonego ale mam trochę problem z Rtorrentem. Daziałał mi normalnie przez dwa ni a teraz nie chce wystartować. Nie działa.
Czekam jeszcze na adapter IDE na USB aby zgrac dane z dysku uszkodzonego ale mam trochę problem z Rtorrentem. Daziałał mi normalnie przez dwa ni a teraz nie chce wystartować. Nie działa.
Przyszedł Adapter mam takie coś:
Pan Mariusz pomoże mi z Rtorrentem?@Silas Mariusz
- Status
- Brak możliwości dodawania odpowiedzi.