Witam, od niadawna jestem posiadaczem QNAP-a TS-431XeU. Nie miną miesiąc od przeniesienia danych i wczoraj przy zalogowaniu otrzymałem monit o dostępnej aktualizacji do najnowszej wersji. System poinformował o zalecanym restarcie przed wykonaniem aktualizacji. Tak też zrobiłem, niestety po restarcie jedyne zmiany jakie zostały w systemie to wyłączone konto administratora i pozostawione inne (zalecane). Brak woluminów, brak ustawień sieci, brak użytkowników, brak folderów udostępnionych. Dodatkowo czerwona kontrolka informacyjna na obudowie. Brak jakichkolwiek wpisów o błędach w dzienniku.
Jestem troszkę przerażony całą sytuacją miało być bezpiecznie i stabilnie, a tu zwykły restart i brak dostępu do danych. Dyski pracowały w macierzy RAID-1.
Podobne tematy
- Pytanie
- Pytanie
- Artykuł
- Artykuł
Instrukcja obsługi
Czym różnią się repliki podów od ochrony danych w QuTS MEGA?
- Artykuł
- CoSTa's Family Page
- Recenzje, artykuły, wdrożenia i analizy
Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:
- restart nas
- montowanie
- 431xeu
- QNAP TS-431XeU-2GB
- wyłączone konto administratora
- UTRATA WOLUMINÓW
- system na QM2 w raid