Recent Content by Spooky

1. Spooky

Pomoc Tablica WeKan

@Silas Mariusz Prywatnie używam jej od dawna - głównie do rozpisywania etapów i funkcjonalności projektów. W czasie deweloperki wspieram się dodatkowo Giteą i Jenkinsem. Kiedyś robiłem przymiarkę do Gitlaba (wersja CE), ale się nie przestawiłem - m.in. jego łakomstwo na zasoby mnie odrzuciło.
  2. Spooky

Pomoc Tablica WeKan

@pepus Co nie jest darmowego w Taiga? Używam jej (w trybie self-hosted) od lat i wszystko działa.
  3. Spooky

Pomoc Tablica WeKan

Taiga potrafi zrobić robotę. W poprzedniej firmie używaliśmy jej produkcyjnie i się sprawdzała bez problemów - kanban, scrum, issues, epiki itd. Potem przyszła moda na Jirę ..
  4. Spooky

Pomoc Tablica WeKan

Ja ze swojej strony, do domowego użytku, polecam również Taiga.io.
  5. Spooky

Kawa i papierosy Raid1 - czy komuś padły 2 dyski na raz

Pytanie nie do końca trafne - nawet jeśli nikomu się taka sytuacja nie przytrafiła, nie oznacza to, że w Twoim przypadku też tak będzie. Chcesz chronić swoje dane - wdróż zasadę 3-2-1.
  6. Spooky

Pomoc QSync - Zielone "haczyki" na ikonkach typów plików

Jestem wzrokowcem, ale jeśli chodzi o Windows, dla mnie jedyny prawilny widok to "Szczegóły" i oczywiście pokazywanie ukrytych plików oraz wyłączenie ukrywania rozszerzeń znanych typów plików.
  7. Spooky

Pomoc Aktualizacja - problem, zatrzymany proces 30%

Witaj. W tym dziale się tylko i wyłącznie witamy ...
  8. Spooky

Pomoc Ciągłe skrobanie po dysku w nowyQnap 453BE pomimo wyłączonej sieci LAN/WIFI

Jak ogarniasz SSH to przekop się przez ten temat - How-To - QNAP od środka, czyli grzebiemy w linuchu - Jak sobie ułatwić?. Zainstaluj potem Entware, zainstaluj htop'a lub iotop'a i sprawdź który proces generuje zapis/odczyt.
  9. Spooky

Pomoc MSSQL doker - użycie pamięci RAM

Wykonaj zapytanie. sp_who2 'ACTIVE'
  10. Spooky

Pomoc Klient IRC dla QNAP

Nie wiemy dokładnie co chcesz osiągnąć, ale zakładam, że po prostu stałe połączenie na IRCu z historią itd. Jak jesteś biegły w konsoli to SSH, entware i próba instalacji odpowiedniej paczki. Jak masz na serwerze zasoby, możesz rozważyć postawienie wirtualnej maszyny lub kontenera - VM dla...
  11. Spooky

Pomoc Radio Nowy Świat i Qnap

Nie korzystam z tej aplikacji i nie wiem czego ona oczekuje. Możesz spróbować dodać playlistę pls lub m3u. Wszelkie możliwości odsłuchu dostępne są pod adresem Jak nas słuchać? - Radio Nowy Świat - ja podaję adresy z sekcji "Bezpośrednie linki do streamu".
  12. Spooky

Pomoc Dopadła mnie zaraza :) tzn TS-a

Dziwne, skoro udało Ci się zalogować przez SSH to FileZilla czy WinSCP też powinny śmigać po SFTP ...
  13. Spooky

Pomoc Radio Nowy Świat i Qnap

Jeśli masz możliwość dodania radia w postaci adresu strumienia, Radio Nowy Świat dostępne jest pod adresem https://n07a-eu.rcs.revma.com/ypqt40u0x1zuv.